Βόλος: Εξιχνιάστηκαν 16 διαρρήξεις σε σπίτια με λεία άνω των 55.000 ευρώ

διαρρήξεις σε σπίτια

Σχεδόν ενάμισι χρόνο κράτησε η έρευνα της Ασφάλειας Βόλου για το μπαράζ των διαρρήξεων που είχαν αναστατώσει αρκετές περιοχές των Δήμων Βόλου και Αλμυρού στη Μαγνησία, αλλά τελικά εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις στις οποίες εμπλέκονται ένας αλλοδαπός και ένας άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του.

Όλες οι διαρρήξεις είχαν γίνει στο διάστημα από τις 4 ως τις 12 Ιουνίου του 2021, κυρίως σε μονοκατοικίες που εντόπιζαν οι δράστες και εισέβαλαν σε αυτές ακόμη και όταν οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα, παραβιάζοντας παράθυρα ή πόρτες με ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Αν κατά την έρευνά τους έβρισκαν το κλειδί κάποιου οχήματος, το έπαιρναν και άνοιγαν το όχημα από το οποίο άρπαζαν ό,τι είχε αξία ή το έκλεβαν και διέφευγαν με αυτό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δυο δράστες διέπραξαν δέκα διαρρήξεις και μια απόπειρα σε μονοκατοικίες, δυο διαρρήξεις οχημάτων και τρεις κλοπές.

Από αυτά άρπαξαν συνολικά 1.600 ευρώ, αλλά και κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή συνολικής αξίας άνω των 55.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου,

ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις, καθώς και για την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη.