Βλαντιμίρ Πούτιν: «Οι κυρώσεις της Δύσης δεν θα αποκόψουν τη Ρωσία από την τεχνολογία – Γινόμαστε πιο δυνατοί»

Βλαντιμίρ Πούτι

Οι κυρώσεις της Δύσης δεν θα αποκόψουν τη Ρωσία από τις τεχνολογίες, δήλωσε σήμερα Πέμπτη (26.5.2022) ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης στους ηγέτες των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών που συμμετείχαν σ’ ένα οικονομικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο Κιργιστάν, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η

Ρωσία θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση υποκατάστατων για τα ξένα προϊόντα που εισάγονται, τα οποία δεν θα ήταν πλέον διαθέσιμα στην χώρα λόγω των κυρώσεων, παρόλο που αυτό δεν αποτελεί «πανάκεια για όλα τα δεινά».

«Οι επιχειρηματίες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, φυσικά, ειδικά στον πεδίο των εφοδιαστικών αλυσίδων και των μεταφορών. Αλλά παρ’ όλα αυτά, όλα μπορούν να ρυθμιστούν, όλα μπορούν να οικοδομηθούν με νέο τρόπο» δήλωσε ο Πούτιν.

«Όχι χωρίς απώλειες στην παρούσα φάση, αλλά αυτό μας βοηθάει στην πορεία να γίνουμε πιο δυνατοί. Σε κάθε περίπτωση, αποκτούμε οπωσδήποτε νέες ικανότητες, αρχίζουμε να επικεντρώνουμε τους οικονομικούς, χρηματοπιστωτικούς και διοικητικούς πόρους σε τομείς αιχμής»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι η αποχώρηση ορισμένων ξένων επιχειρήσεων από τη ρωσική μπορεί να είναι προς το καλύτερο.

Ο Ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε πως η Ρωσία έχει ανάγκη την πρόσβαση σε ξένες τεχνολογίες, προσθέτοντας: «Δεν θα αποκοπούμε από αυτό, θέλουν να μας πιέσουν λίγο, αλλά στον σύγχρονο κόσμο αυτό είναι απλά μη ρεαλιστικό, αδύνατο».

Αναφερόμενος προφανώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι κανένας «παγκόσμιος χωροφύλακας»

δεν θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει κυρώσεις για να αποδυναμώσει χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα και πολλές άλλες χώρες που ακολουθούν αυτό χαρακτήρισε ανεξάρτητη πολιτική.