«Βιβλική» κατασροφή στο Μέριλαντ- Σοκαριστικές εικόνες με αυτοκίνητα να επιπλέουν

Αρκετοί Αμερικανοί πολίτες κινδύνευσαν αφού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αμάξια, με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι μιας μικρής πόλης του Μέριλαντ εχθές, όταν μια ξαφνική νεροποντή προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες και ζημιές πολλών χιλιάδων δολαρίων. 

Αρκετοί πολίτες του Έλικοτ Σίτι κινδύνευσαν αφού βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αμάξια, με την στάθμη του νερού να ανεβαίνει με αστραπιαίους ρυθμούς, απειλώντας να τους πνίξει.

Αιτία των πλημμύρων – που αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή – ήταν η υπερχείλιση του ποταμού Πατάπσκο, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της πόλης. 

Εικόνες σοκ κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, όπως και βίντεο που δείχνουν αυτοκίνητα να παρασύρονται σαν καρυδότσουφλα από τα ορμητικά νερά. 

Προς το βράδυ της Κυριακής τα νερά υποχώρησαν και ξεκίνησε η εκτίμηση των υλικών καταστροφών.

Οι τοπικές Αρχές έχουν κηρύξει την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος ούτε σοβαρός τραυματισμός.

ABC News

@ABC

Maryland governor declares state of emergency in response to heavy rain, severe flooding in Ellicott City and areas across the state. https://abcn.ws/2IQpMGn  pic.twitter.com/DFQyzW5230

ABC News

@ABC

LATEST: Officials assessing damage after flash flooding turns Maryland town’s Main Street into a raging muddy river.

A state of emergency has been declared by the state’s governor. https://abcn.ws/2INZuUY  pic.twitter.com/FplBmz7wDe