Βίντεο: Το ρωσικό Πυροβολικό διέλυσε την άτακτη ουκρανική αποχώρηση από το Μπάκχμουτ – «845 νεκροί Ουκρανοί» λένε οι Ρώσοι

H πολύμηνη αιματοχυσία στο Μπάκχμουτ φτάνει στο τέλος της καθώς οι δυνάμεις της ομάδας Βάγκνερ κατέλαβαν και τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης όπως και την περιοχή του ορθόδοξου ναού των Αγίων Πάντων

περικυκλώνοντας έτσι τους εναπομείναντες Ουκρανούς σε μία κυκλική περιοχή ενός οικοδομικού τετραγώνου χωρίς καμιά διέξοδο διαφυγής.

Ουκρανοί επιχείρησαν να διαφύγουν μαζικά από έναν μικρό λασπώδη επαρχιακό δρόμο, ο οποίος οδηγεί στο Τσάσιβ Γιαρ και στον οποίο εξοντώθηκαν κυριολεκτικά από το ρωσικό Πυροβολικό.

Για την ακρίβεια επικράτησε πανικός και λιποταξία. Αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 845 Ουκρανοί κατά την απόπειρα εξόδου.

 

Ο μεγάλος αριθμός κατεστραμμένων ουκρανικών οχημάτων δείχνει το μέγεθος της καταστροφής.

 

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο δείχνει επίσης πως ο δρόμος είναι απροσπέλαστος λόγω της περιβόητης ουκρανικής λάσπης.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι μάχες αλλά οι Ουκρανοί εκτός από τις απώλειες έχουν και σημαντικές ελλείψεις στα πυρομαχικά.

Είναι πολύ πιθανό ο αρχηγός της Βάγκνερ εντός ολίγου να κηρύξει την πλήρη κατάληψη της πόλης.

 

Η Βάγκνερ αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική αντικαθιστώντας τον ρωσικό Στρατό κάτι το οποίο παραδέχονται και οι Αμερικανοί.

από το pronews.gr