Βίντεο-Σοκ από τον ανοχύρωτο Εβρο: Ορδές παράνομων μεταναστών περνούν τα «σύνορα» από Τουρκία & κλείνουν οδικές αρτηρίες

Εβρο

Χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα, σαν σε εκδρομή παράνομοι μετανάστες περνούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο ύψος του Ορμένιου, Ορεστιάδας, όπως δείχνει το σχετικό βίντεο.

Η Ελλάδα ως γνωστόν είναι η μόνη χώρα των Βαλκανίων που δεν έχει ουσιαστικά σύνορα και όποιος θέλει μπορεί να περάσει σε ελληνικό έδαφος χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το μόνο ευχάριστο, της υπόθεσης είναι πως οι αλλοδαποί στη συνέχεια κατευθύνονται στη Βουλγαρία ή Ρουμανία, αλλά για πόσο αυτό;

Οι βουλγαρικές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει πως θα στείλουν στα σύνορα με Τουρκία και Ελλάδα 11.000 στρατιώτες για να τα φυλάξουν.


Σταυροφόρος@stavroforos_

Τρείς Αλγερινοί, περνούν ανενόχλητοι μέρα μεσημέρι τον αφύλαχτο φράχτη-σουρωτήρι στο Κάραγατς.

Στη λαθροχαβούζα χωρίς σύνορα μπουκάρει και κυκλοφορεί όποιος θέλει ελεύθερος.

Ενσωματωμένο βίντεο

117 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Mag@czarymarybum777

Greece. This is the everyday situation in Ormenio. Every day migrants cross the Turkish-Greek border, where there are no controls, and then head to Bulgaria or Romania.

Ενσωματωμένο βίντεο

123 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Την ίδια ώρα και λίγο νοτιότερα  στις Καστανιές του Έβρου, γύρω στους 40 με 50 παράνομους μετανάστες που απλά μπήκαν από τα αφύλαχτα σύνορα αφότου βρέθηκαν επί ελληνικού εδάφους έφτασαν με τα πόδια στο συγκεκριμένο σημείο.

Εκεί έκλεισαν το δρόμο, όπως θα έκαναν και στην πατρίδα τους  κάνοντας κατάληψη και παραμένοντας στο σημείο για αρκετές ώρες.

Το φαινόμενο, που συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα στην περιοχή των Καστανιών, «προβληματίζει» τις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες πάντως εκτός από το να «προβληματίζονται» δεν κάνουν και τίποτα άλλο.

Το χειρότερο όλων είναι, όπως αναφέρει το e-evros.gr είναι η «παρουσία» στην περιοχή δικτύου υποδοχής(!) και υποστήριξης,

το οποίο διαθέτει ενημερωμένη λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις ελληνικών μέσων ενημέρωσης, τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, για να κάνει γνωστές τις αφίξεις και τα αιτήματα των νεοεισερχόμενων μεταναστών!

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ στην Αδριανούπολη έχει συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών

οι οποίοι είναι έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα, αφού έτσι και αλλιώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

‘΄Όσο για τις εθνικότητες αυτές είναι από Μαρόκο, Αλγερία, Μπαγκλαντές, Ιράν, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και Σρι Λάνκα.

Όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που προώθησαν οι ίδιοι στα ΜΜΕ στην πλειονότητά τους είναι νέοι άνδρες, αλλά μεταξύ τους διακρίνει κανείς και γυναίκες, ανήλικους, ακόμη και βρέφη.

Και για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα και να γελάσουμε έστω και λίγο βλέποντας  αυτές τις ζοφερές εικόνες η Αστυνομία τούς περισυνέλεξε και τους μετέφερε στην Ορεστιάδα για τον σχηματισμό δικογραφίας!