Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος τραπεζών και νέων μνημονίων

Επίθεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κινδυνολογία περί κλεισίματος των τραπεζών και επιστροφής των μνημονίων.

Μιλώντας στο πλαίσιο του οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στράφηκε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το κρεσέντο κινδυνολογίας αναφορικά με το ενδεχόμενο σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης με κύριο άξονα τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ ταυτόχρονος ήταν αιχμηρός και για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Όταν λες ότι μπορεί να έχουμε επανάληψη του 2015, επανάληψη των μνημονίων, ότι μπορεί να ξανακλείσουν οι τράπεζες, ότι μπορεί να έχουμε επιστροφή στη δραχμή και εγκατάλειψη του ευρώ, άρα ότι η Ελλάδα μπορεί – με τόσο μεγάλη ευκολία επειδή το λένε κάποια κόμματα μικρά ή κάποιοι άνθρωποι ανεύθυνοι και ανιστόρητοι – να ξαναγίνει το απολωλός πρόβατο, ο δακτυλοδεικτούμενος ταραξίας της ευρωζώνης, νομίζω ότι δεν ισχύει τίποτε από αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υποκριτική αγωνία της κυβέρνησης της ΝΔ για την οικονομία και τη στάση όσων θεωρούν κανονικότητα την προσφυγή σε δεύτερες κάλπες.