Βέμπερ σε Μητσοτάκη: “Τα αποτελέσματα της πολιτικής σας είναι αξιοθαύμαστα”

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ, παρουσία του προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε ότι το ΕΛΚ θέλει το πνεύμα της Κρήτης στις Βρυξέλλες, ενόψει ευρωεκλογών

«Χαίρομαι που φιλοξενούμαστε στην Κρήτη. Διαλέξαμε την Ελλάδα και την Κρήτη γιατί είναι για εμάς ένας ισχυρός θεσμός. Το αποτέλεσμα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι αξιοθαύμαστο. Η Ελλάδα αφήνει πίσω την ευρωκρίση, σημαντική μείωση της ανεργίας και η οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά».

Τα παραπάνω επεσήμανε απόψε ο πρόεδρος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ λίγο πριν ξεκινήσει η ετήσια συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φέτος διεξάγεται στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα ο Μάνφρεντ Βέμπερ ανέφερε:

Χαίρομαι που φιλοξενούμαστε στην Κρήτη. Διαλέξαμε την Ελλάδα και την Κρήτη γιατί είναι για εμάς ένας ισχυρός θεσμός. Το αποτέλεσμα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι αξιοθαύμαστο. Η Ελλάδα αφήνει πίσω την ευρωκρίση, σημαντική μείωση της ανεργίας και η οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά.

Το ΕΛΚ μπορεί να μάθει πολλά από την Ελλάδα.

Το ΕΛΚ είναι υπέρ του κράτους δικαίου και των αξιών της ένωσής μας. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που υποστήριξε το να πεταχτεί εκτός ΕΛΚ ο Βίκτορ Όρμπαν.

Θέλουμε να πάρουμε το πνεύμα της Κρήτης στις Βρυξέλλες, ενόψει ευρωεκλογών.

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με γεωπολιτικό σεισμό. Τραγικές συνέπειες για τη σταθερότητα στην ήπειρό μας. Αλλά και με σημαντικές επιπτώσεις στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας και της ενεργειακής κρίσης από τον εκβιασμό της Ρωσίας που χρησιμοποιεί το αέριο ως όπλο για να ασκήσει πίεση στις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Δρόμος κοινής ευρωπαϊκής αντίδρασης για να στηρίξουμε πολίτες, επιχειρήσεις και αγρότες που σήμερα δοκιμάζονται από την έξαρση του εισαγόμενου πληθωρισμού.

Θα συζητήσουμε όσα πετύχαμε στην Ελλάδα, αυτά τα τελευταία 3 χρόνια, από τότε που ο λαός μας ανέθεσε τα ηνία. Η ΝΔ επιδεικνύει μια πρωτοφανή πολιτική αντοχή. Διαχειριστήκαμε κρίσεις με αποτελεσματικότητα και ήμασταν συνεπείς με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, μειώσαμε φόρους, ενισχύσαμε άμυνες της χώρας και μειώσαμε τις κοινωνικές ανισότητες.

Το ΕΛΚ ενισχύεται πάλι, ενισχύεται σε επίπεδο εκλογών, πιστεύω ότι οι επόμενοι εκλογικοί κύκλοι θα είναι καλοί. Η ΝΔ παρέχει πάντα τη στήριξη που το ΕΛΚ περιμένει από την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα.