Βελτιωμένος σήμερα Τετάρτη ο καιρός

Οι βροχές εξασθενούν και η Tετάρτη θα περάσει με έναν βελτιωμένο καιρό χωρίς επικίνδυνα φαινόμενα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις στη χώρα, με πρόσκαιρες βροχές σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο, το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά και σε ορεινές περιοχές. Από το βράδυ θα βρέξει και στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα πιο ορεινά.

Οι άνεμοι δυτικοι-βορειοδυτικοι έως 7 μποφόρ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 16 βαθμούς, έως 18 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με πιθανές βροχές το πρωί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από  5 έως 15 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες ισχυρές  κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία θα πέσει 2 με 3 βαθμούς.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού αισθητά βελτιωμένος, χωρίς ιδιαίτερες βροχές με εξασθένηση των ανέμων και θερμοκρασίες έως 16 βαθμούς. Αρκετά καλός θα είναι ο καιρός και το Σάββατο, από το μεσημέρι και μετρά δεν αποκλείονται κάποιες τοπικές βροχές.