Βέλγιο: Νοσοκόμα έχασε την όραση από το δεξί της μάτι λίγες ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca

Βέλγιο: Νοσοκόμα έχασε την όραση από το δεξί της μάτι λίγες ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca
A healthcare worker places a syringe filled with the AstraZeneca vaccine against the coronavirus disease (COVID-19) during a vaccination rollout for teachers in Ronda, Spain February 25, 2021. REUTERS/Jon Nazca

Ανησυχία προκαλεί δημοσίευμα, στο Βέλγιο, σύμφωνα με το οποίο νοσοκόμα στη Λιέγη έπειτα από λήψη εμβολίου της AstraZeneca έχασε την όραση από το δεξί της μάτι.

Από εξέταση προέκυψε αγγειακή θρόμβωση. Διαβεβαίωσαν την ίδια πως αυτό είναι παροδικό και πως θα επανέλθει η όραση της μέσα στις επόμενες μέρες. Ωστόσο, η νοσοκόμα πρόσθεσε ότι 3 μέρες αργότερα δεν έβλεπε καλά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του sudinfo.be, η 30χρονη νοσοκόμα Catherine, παρουσιάστηκε την 1 Μαρτίου στο εμβολιαστικό κέντρο του Bierset για να δεχθεί την πρώτη δόση του εμβολίου AstraZeneca.

Kάποιες ώρες αργότερα, ξύπνησε μέσα στη νύχτα και συνειδητοποίησε ότι δεν έβλεπε από το δεξί της μάτι. Οι γιατροί, στο CHU του Sart Tilman, που την εξέτασαν, διέγνωσαν αγγειακή θρόμβωση.

«Με διαβεβαίωσαν πως αυτό είναι παροδικό και ότι η όρασή μου θα επανέλθει μέσα στις επόμενες μέρες», εξηγεί η Catherine, προσθέτοντας ωστόσο ότι 3 μέρες αργότερα δεν έβλεπε καλά.