Βαθμολογία UEFA: Καταστροφικό βράδυ για τις ελληνικές ομάδες – ΑΕΚ και Άρης βάζουν δύσκολα στην Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA

Μαύρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή νύχτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς οι αποκλεισμοί ΑΕΚ και Άρη ουσιαστικά εξαλείφουν τις ελπίδες να διεκδικήσει η χώρα μας την 15η θέση της κατάταξης της UEFA.

Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα σήμαινε πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League από το 2022/23. Αντ’ αυτού η Ελλάδα είναι 19η και με 1.850 διαφορά από τη 15η Ελβετία.

Οι νίκες που σημείωσαν ΑΕΚ και Άρης πρόσφεραν μεν στην Ελλάδα από 250 βαθμούς και την ανέβασαν στους 21.200, ωστόσο δεν αρκούσαν για την πρόκριση, κάτι που σημαίνει πως πλέον το βάρος συγκομιδής βαθμών πέφτει αποκλειστικά σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, οι οποίοι όσους βαθμούς κι αν φέρουν θα διαιρούνται δια τέσσερα.

Οι Πειραιώτες έχουν μίνιμουμ δέκα ακόμη ευρωπαϊκά ματς (ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στα ματς με τη Λουντογκόρετς στον γ’ προκριματικό του Champions League),

Ενώ οι Θεσσαλονικείς έχουν μπροστά τους αρχικά τα ματς με την Μποέμιανς στον γ’ προκριματικό του Conference League.

Θυμίζουμε, κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στις διοργανώσεις ούτε φυσικά διαχωρισμός στις προκριματικές φάσεις (είτε είναι 1ος προκριματικός γύρος, είτε play off).

Οπότε κάθε νίκη των ελληνικών ομάδων θα δίνει στη χώρα μας 250 βαθμούς και κάθε ισοπαλία 125 βαθμούς.