Βαθμολογία UEFA: Η Ελλάδα κοιτάει μόνο μπροστά με τις 2 προκρίσεις!

Μετά την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Χάιντουκ και του Ολυμπιακού επί της Γκενκ η Ελλάδα κοιτάει ψηλότερα στην ειδική βαθμολογία της UEFA έχοντας εξασφαλισμένες τρεις θέσεις σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Φυσικά η πρόκριση του Δικεφάλου επί της Χάιντουκ είχε διπλή σημασία, αφού οι «ασπρόμαυροι» πέταξαν εκτός Ευρώπης μια κροατική ομάδα, στερώντας μια ομάδα από την Κροατία που ακολουθεί την χώρα μας.

Οι Κροάτες μπορεί να μείωσαν τη διαφορά, προσωρινά, από την Ελλάδα στους 200 βαθμούς αλλά μπορεί να κοιτά ψηλότερα από εδώ και στο εξής γιατί με την παρουσία τριών ή τεσσάρων ομάδων

σε ευρωπαϊκούς ομίλους η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να πάρει και άλλους βαθμούς και να ανέβει και άλλο στη βαθμολογία της UEFA στη συνέχεια της σεζόν.

Αναλυτικά η θέση της Ελλάδας στην ειδική βαθμολογία της UEFA:

19η Ελλάδα 22.225

20η Κροατία 22.025

21η Πολωνία 22.000