Βανδαλισμοί και απειλές στο Δήμο Μαραθώνα

Βανδαλισμοί σε αυτοκίνητα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του Σπύρου Λιβαθινού και καταγγελίες για απειλές εις βάρος του υποψηφίου Δημάρχου, Στέργιου Τσίρκα

Πρωτοφανή γεγονότα για οποιαδήποτε πολιτισμένη σύγχρονη κοινωνία, διαδραματίζονται στο Δήμο Μαραθώνα, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής, με τους κ.κ. Σπύρο Λιβαθινό και Στέργιο Τσίρκα να διεκδικούν τη θέση του Δημάρχου.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου άγνωστοι έσπασαν τα αυτοκίνητα εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (του συνδυασμού του Σπύρου Λιβαθινού), Νίκου Ζουμπουρλή και Μάνου Γκινοσάτη, τα οποία βρίσκονταν παρκαρισμένα έξω από το Γυμνάσιο Μαραθώνα.
Οι δράστες έσπασαν τα τζάμια και τους καθρέφτες των δύο παρκαρισμένων οχημάτων, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές.
Ο Σπύρος Λιβαθινός και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι κατήγγειλαν το γεγονός στις αστυνομικές αρχές και οι δράστες αναζητούνται.

Καταγγελίες κατά Τσίρκα: «Δεν δεχόμαστε απειλές»

Το θλιβερό γεγονός, ήρθε να ακολουθήσει τη δημόσια τοποθέτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Βήμα στο Μέλλον», Νίκου Χατζηγιάννη, ο οποίος στην πρώτη Κυριακή είχε αναδειχτεί τρίτη δύναμη των εκλογών.

Με επίσημη δήλωσή του, ο κ. Χατζηγιάννης κατήγγειλε επώνυμα ότι δέχτηκε απειλές από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Τσίρκα υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζομαι για να βγει ο τόπος μας από την μιζέρια που δημιούργησαν μικρές ομάδες και αυλές μέσα στον Δήμο. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι όλοι οι Δημότες είναι ίσοι μεταξύ τους και όλοι οι υπηρετούντες τον Δήμο πρέπει να τηρούν το Νόμο και να ασκούν με ηθικό τρόπο τα καθήκοντά τους.
Δυστυχώς, η προσπάθεια φαίνεται ότι έχει αρκετό δρόμο ακόμη για να ευοδωθεί πλήρως. Ακόμη και σήμερα κάποιοι επιθυμούν ως φαντάσματα του παρελθόντος να επανέλθουν στο προσκήνιο διά μέσω παρασκηνίων.
Δικό μου δικαίωμα είναι να μην δέχομαι πολιτικές απειλές και πολιτικούς εκφοβισμούς που σκοπεύουν να με φιμώσουν και να μην παίρνω θέση. Ο κ. Τσίρκας με συμβούλευσε να απέχω από όποια ανακοίνωση και να αφήσω τον κόσμο να ψηφίσει κατά συνείδηση. Για το καλό μου φυσικά. Για να μην πουν ότι τα “πήρα” και για να μην βγάλει στην δημοσιότητα μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (δημοτικό αναψυκτήριο) στην Νέα Μάκρη, την οποία όπως μού δήλωσε δεν έχει βγάλει έως τώρα επειδή τηρεί τον πολιτικό πολιτισμό. Για μένα δεν είναι απειλή να τηρηθεί η νομιμότητα. Είναι καθήκον και υποχρέωση».