Βάλτε μηλόξυδο στα μαλλιά σας και δείτε διαφορά – Τι πρέπει να προσέξετε

μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι μια ουσία με αναρίθμητες χρήσεις. Παραδοσιακά, χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό μέσο για πολλές παθήσεις, από τη γρίπη μέχρι τα κονδυλώματα και από τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι την αντιμετώπιση του έρπη και της κυτταρίτιδας.

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμα μία χρήση του που έχει να κάνει με τα μαλλιά. Εάν τα μαλλιά σας είναι θαμπά, χάνουν το χρώμα τους στην περίπτωση που είναι βαμμένα, δεν έχουν όγκο ή παρουσιάζετε τριχόπτωση, μια καλή λύση βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σας.

Το μηλόξυδο μπορεί να αποκαταστήσει μέσα σε λίγα λεπτά τη «ζωή» των μαλλιών σας, ωστόσο θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή του, καθώς η αλόγιστη ποσότητα μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η αναλογία που συνίσταται από τους ειδικούς είναι μισή κουταλιά μηλόξυδου για κάθε 230 ml νερού.

Δημιουργεί λάμψη και προστατεύει το χρώμα:

Το μηλόξυδο έχει την ιδιότητα να λειαίνει και να σφραγίζει την επιδερμίδα των μαλλιών σας, καθιστώντας το έτσι το τέλειο προϊόν για ιδιαιτέρως λαμπερά μαλλιά. Τα ένζυμα από το ζυμωμένο μήλο κλείνουν και εξομαλύνουν την επιδερμίδα των μαλλιών, κάτι που βοηθάει στην αποκατάσταση της λάμψης, καθώς και στην αποτροπή ακόμα και της απώλειας χρωστικών, εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα.

Προσθέτει όγκο και ένταση:

Το μεγαλύτερο «σύμπτωμα» των μαλλιών της δεύτερης ημέρας μετά το λούσιμο είναι ότι φαίνονται αδύναμα και άψυχα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπερβολικό λίπος μένει κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, καταστρέφοντας οποιαδήποτε πιθανότητα όγκου. Σε αυτήν την περίπτωση το μηλόξυδο εκτός του ότι απομακρύνει το λίπος και τη βρομιά που έχουν συσσωρευτεί στα μαλλιά σας, αφαιρεί και το βάρος αυτών των υπερβολικών λιπαντικών ουσιών, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση του όγκου των μαλλιών σας.

Βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών:

Παρ’ όλο που το μηλόξυδο δεν αποτελεί θεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, η οξύτητά του συνδέεται ως πιθανή λύση για την αραίωση των μαλλιών, διατηρώντας ένα ισορροπημένο επίπεδο pH. Τα μαλλιά έχουν ιδανικό επίπεδο pH μεταξύ 4 και 5. Ωστόσο, αρκετά σαμπουάν του εμπορίου μπορεί να το διαταράξουν.

Εάν αυτή είναι η αιτία της τριχόπτωσης, η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας μηλόξυδου στη ρουτίνα των μαλλιών σας μπορεί να αποκαταστήσει τα επίπεδα του pH τους, να «ξεκλειδώσει» τους πόρους και να διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών σας.