Β.Κοντοζαμάνης: «Οι εκδρομείς… φταίνε που τελείωσαν τα τεστ για τον κορωνϊό»

Β.Κοντοζαμάνης

Πιστός στη «γραμμή» της κυβέρνησης του «εσείς φταίτε» ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την προσωρινή διακοπή της διεξαγωγής των τεστ κορωνοϊού από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), λόγω εξάντλησης αντιδραστηρίων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε οι εκδρομές που επέστρεψαν στα αστικά είναι η αιτία της εξάντλησης των αντιδραστηρίων, επιρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις ευθύνες αποκλειστικά στους πολίτες και όχι σε πιθανές ελλείψεις σου συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το πρόβλημα της διακοπής των τεστ κορωνοϊού από το ΕΚΕΑ, το οποίο ανέδειξαν μέλη της ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή τους, θα αποκατασταθεί στις 8/9, με την προμήθεια νέου αυξημένου αριθμού αντιδραστηρίων.

Κοντοζαμάνης: Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται αποκατάσταση του προβλήματος

Διαβάστε όλη τη δήλωσή του υφυπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη:

«Λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων

που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8/9.

Κατά συνέπεια, και προκειμένου να εξασφαλίζεται η εντός 24 ωρών λήψη αποτελεσμάτων, αποφασίστηκε η πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ και η αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου.

Σημειώνεται ότι στο ΕΚΕΑ εξετάζονται περίπου 1.000 από τα 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα,

όπως επίσης ότι το ΕΚΕΑ ολοκληρώνει τον εργαστηριακό έλεγχο όλων των δειγμάτων που του αποστέλλονται εντός 24 ωρών και δεν παρατηρείται ουδεμία καθυστέρηση στη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων».