Τζορτζ Φλόιντ: Κατηγορούμενοι για τον φόνο του και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που πατούσαν πάνω στο σώμα του(video)

Ο αστυνομικός Ντέρεκ Τσόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία δευτέρου και όχι τρίτου βαθμού – Κατηγορίες για συνέργεια απαγγέλθηκαν και στους τρεις συναδέλφους του, που καταγράφηκαν σε βίντεο να πατάνε επίσης τον 46χρονο Αφροαμερικανό

Έπειτα από οκτώ ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και ξεσπάσματος λαϊκής οργής σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, οι δικαστικές αρχές της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο εισαγγελέας της πολιτείας Μινεσότα ανακοίνωσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους λευκούς αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ,

με τη δίωξη στον Ντέρεκ Τσόβιν να γίνεται αυστηρότερη, ενώ πλέον κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στους τρεις συναδέλφους του, που καταγράφηκαν σε βίντεο να πατάνε και αυτοί τον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία β’ βαθμού -και όχι γ’ βαθμού.

Την ανακοίνωση έκανε ο εισαγγελέας της πολιτείας, Κιθ Έλισον, ο οποίος ανέφερε ότι οι τρεις αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ως συνεργοί στην δολοφονία. Πρόκειται για τους Tou Thao, J. Alexander Kueng και Thomas Lane.