Τζόνσον προς Ζελένσκι: Θα συνεχίσουμε να σας ενισχύουμε στρατιωτικά

Τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει την παροχή στρατιωτικής στήριξης προς την Ουκρανία εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να εργαστεί μαζί με τους διεθνείς εταίρους για μια συντονισμένη στήριξη με σκοπό την ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ μετά το τηλεφώνημα.
«Και οι δύο ηγέτες εστίασαν στη σημασία των κυρώσεων ως μοχλού πίεσης προς του Πούτιν και καταδίκασαν τις αδικαιολόγητες επιθέσεις σε βάρος αμάχων, ύστερα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη» επισημαίνεται ακόμη.

Ο Μπόρις Τζόνσον έγραψε, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, στο Twitter τα εξής: «Μίλησα με τον πρόεδρο Ζελένσκι το απόγευμα για να δούμε πώς θα αναδείξουμε τις ανάγκες των Ουκρανών στις Συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7 αυτήν την εβδομάδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά την Ουκρανία, παρέχοντας διπλωματική υποστήριξη για να τη βοθήσει να τερματίσει αυτόν τον τραγικό πόλεμο».