Τζανακόπουλος: Παράσημο η Συμφωνία των Πρεσπών

Τζανακόπουλος: Παράσημο η Συμφωνία των Πρεσπών

Ως «παράσημο για την κυβέρνηση και την Αριστερά» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας σε ανοικτή κομματική εκδήλωση στον Βύρωνα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η επίλυση της εκκρεμότητάς με την ΠΓΔΜ έχει και ένα κρίσιμο ιδεολογικό σκέλος, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας που οι εθνικισμοί δεν καθορίζουν τις εξελίξεις».

Επεσήμανε δε, ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ επιλύει μια ιστορική εκκρεμότητα που έχει κοστίσει πολλαπλώς στην Ελλάδα, κυρίως ως προς τη «δυνατότητα να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή».

Σημείωσε εξάλλου, ότι «προτεραιότητα είναι οι κοινωνικές συμμαχίες με τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα» και τόνισε ότι «μετά από μια τόσο μακρόχρονη κρίση, κρινόμαστε πια στην πράξη».

Ειδική μνεία έκανε και στις στοχευμένες πολιτικές για την αύξηση του μισθού, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο κ. Τζανακόπουλος δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη Ν.Δ., καταγγέλλοντας ότι επενδύει στον λαϊκισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Όσον αφορά τις αυτό-διοικητικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να συγκροτηθούν πλατιά, ανοικτά ψηφοδέλτια, με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, ενώ για τις ευρωεκλογές παραδέχθηκε ότι «υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης, καθώς η οικονομική κρίση δημιουργεί δυσαρέσκεια».