Τσιτσιπάς – Χατσάνοφ 2-0: Έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Paris Masters

Στέφανος

Με μία σπουδαία εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έκλεισε θέση στην 4αδα του Masters στο Παρίσι!

Ο Έλληνας τενίστας ήταν επιβλητικός απέναντι στον Κάρεν Χατσάνοφ και με εξαίρεση ένα κενό διάστημα στα μισά του δεύτερου σετ, κυριάρχησε απόλυτα, για να πάρει τη νίκη με 6-3, 6-4 σε 80 λεπτά και να κλείσει ραντεβού αύριο με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος είχε καλύτερα ποσοστά στο σερβίς (74% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, 50% στο δεύτερο) καθώς και 22 winners με 14 αβίαστα, έναντι 12 winners και 18 αβίαστων του αντιπάλου του.

Ο Χατσάνοφ πήρε τους πρώτους δύο πόντους του ματς, αλλά ακολούθησαν τέσσερις σερί του Στέφανου που έκανε το 1-0. Ο Χατσάνοφ ισοφάρισε, αλλά ο Στέφανος κατέκτησε τα επόμενα δύο games.

Κράτησε το δικό του και στο game του αντιπάλου του βρήκε το πρώτο break point του ματς, το οποίο και πέτυχε με ένα λίγο τυχερό πέρασμα στην επιστροφή του πάνω στο σερβίς του Χατσάνοφ.

Ακολούθησε ένα καλό service game του Τσιτσιπά για το 4-1, με τον αντίπαλό του να κρατά το σερβίς του, αλλά τον Έλληνα τενίστα να τελειώνει εύκολα το service game του και στο 5-2 να στέλνει τον Χατσάνοφ να σερβίρει για να μείνει στο σετ.

Ο Ρώσος τενίστας ανταποκρίθηκε και μείωσε 5-3, με τον Τσιτσιπά να κλείνει αμέσως μετά το σετ με ένα σερβίς βολέ στη διαγώνιο.

Ιδανικά άρχισε το δεύτερο σετ, αφού βρήκε τριπλό break point (και με την βοήθεια του φιλέ), το οποίο έκανε στην πρώτη ευκαιρία με ένα εξαιρετικό backhand στην ευθεία.

Ακολούθησαν άλλα δύο love game, ένα για τον καθένα στο σερβίς του, με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα με 2-1.

Με δύο άσους και μία χαμένη επιστροφή του αντιπάλου του, ο Στέφανος κράτησε την διαφορά στα δύο games, με τον αντίπαλό του να επιβιώνει στο δικό του και να μειώνει σε 3-2.

Το πρώτο κακό game του Στέφανου έφερε και το πρώτο -τριπλό- break point για τον Χατσάνοφ που έβγαλε μεγάλη επιστροφή και έφερε στα ίσια το σετ, για να περάσει και μπροστά 4-3 με έναν άσο, στον οποίο ο Έλληνας τενίστας έκανε ένα challenge το οποίο έχασε και δεν είχε άλλο για το σετ.

Παρ΄ όλα αυτά, κράτησε το σερβίς του και έκανε το break με δύο λάθη του Ρώσου σε θέση άμυνας, για να πάει να σερβίρει για την πρόκριση για τον τελικό, κλείνοντας το σετ τελικά στο 6-4.