Τσίπρας σε εμπόρους: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την για την περιοδεία του στο Ίλιον

 

Η στρατηγική και οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν ήδη προκαλέσει ολέθριες συνέπειες στο λιανεμπόριο και στα τοπικά καταστήματα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου σήμερα στο Ίλιον, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους, περιγράφοντας τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί καθώς παραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη, συσσωρεύοντας στην πραγματικότητα χρέη που δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν.
Η ουσιαστική στήριξή τους μέσω της μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση καθώς και η γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, είναι οι μόνες λύσεις για να μην δούμε ξανά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν, συμπαρασύροντας και τους εργαζόμενους στην ανεργία.

.Η στρατηγική και οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν ήδη προκαλέσει ολέθριες συνέπειες στο λιανεμπόριο και στα τοπικά καταστήματα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου σήμερα στο Ίλιον, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους, περιγράφοντας τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεπαραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη, συσσωρεύοντας στην πραγματικότητα χρέη που δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν.
Η ουσιαστική στήριξή τους μέσω της μεταπιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση καθώς και η γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, είναι οι μόνες λύσεις για να μην δούμε ξανά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν, συμπαρασύροντας και τους εργαζόμενους στην ανεργία