Τσίπρας κατά Ντογιάκου: «Εγώ στη θέση του θα είχα παραιτηθεί»

Ο Αλέξης Τσίπρας ήρε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Ντογιάκου αναφερόμενος και στο γιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος εργαζόταν μέχρι την ημέρα της τραγωδίας στα Τέμπη, στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών.

Ευθεία επίθεση στο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Mega και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε επί της ουσίας τον κ. Ντογιάκο να παραιτηθεί καθώς ανέφερε ότι ο γιος του ήταν μετακλητός υπάλληλος του Κώστα Αχ. Καραμανλή, του υπουργού Μεταφορών την μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας: «Εάν ο γιος μου ήταν μετακλητός υπάλληλος στον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, θα είχα παραιτηθεί» και πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων».

Αναφερόμενος στην επιστολή του πρωθυπουργού προς τον κ. Ντογιάκο σχολίασε ότι αποτελεί παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Ερωτηθείς για την δικαστική διερεύνηση όσων συνέβησαν στην τραγωδία των Τεμπών και σχετικά με το αν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Ντογιάκο ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά πως:

«Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Πήγα στο γραφείο του και με διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βγει η αλήθεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών και έκανε ότι μπορεί για να μη βγει η αλήθεια. Έφτιαξε ένα τείχος στον Ράμμο για να μην μπορεί να ελέγξει» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρατήρησή δείχνει ότι πλέον για τον κ. Ντογιάκο αίρεται η εμπιστοσύνη που είχε, τόσο με αφορμή το θέμα των υποκλοπών όσο και για την υπόθεση του δικηγόρου γιου του ο οποίος εργαζόταν ως μετακλητός υπάλληλος στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών.

Ερωτηθείς εάν όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα στα Τέμπη,

απάντησε ότι έχει εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην ελληνική Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι «με έχουν απογοητεύσει πάρα πολύ κάποιοι δικαστικοί».