Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τσίπρας: Η Σύνοδος Κορυφής να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

Τσίπρας: Η Σύνοδος Κορυφής να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία

Την ανάγκη να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία ώστε να σταματήσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην κυπριακή ΑΟΖ υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Στον απόηχο των πειρατικών ενεργειών της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη συζήτηση που θα γίνει για την Τουρκία εντός της Συνόδου τόνισε πως «πρέπει να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει αμέσως την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
«Παραβιάζοντας την κυπριακή κυριαρχία παραβιάζει την ευρωπαϊκή κυριαρχία. Θα εξετάζουμε τα επόμενα βήματα ώστε εάν δεν σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες, να υπάρξουν κυρώσεις. Θα συναντήσω τον κ. Αναστασιάδη ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο δεύτερο μεγάλο θέμα που θα συζητηθεί σήμερα, αυτό της διαδοχής του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά του Μάνφρεντ Βέμπερ: «Πρέπει να αποκλείσουμε την πιθανότητα να είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια επικεφαλής της Κομισιόν ένας πολιτικός που δεν ενώνει αλλά διχάζει. Που έχει ταχθεί κατά του ευρωπαϊκού νότου και της Ελλάδας. Ελπίζω να ανοίξει ο δρόμος για υποψηφιότητες που ενώνουν και όχι που διχάζουν».