Τσίπρας: “Άδειασε” τους λιμενικούς – Αιχμές για επιχειρησιακή ανικανότητα

Για την ανικανότητα των λιμενικών έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από την Ιεράπετρα

“Έγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο, ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες και ερχόταν από τη Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου” είπε χαρακτηριστικά.

«Αιχμές» για την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών που επέβαιναν στο πλοίο που βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου άφησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πολίτες στην Ιεράπετρα ο κ Τσίπρας έκανε αναφορά στην τραγικότητα του γεγονότος λέγοντας πως επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και συμπλήρωσε πως η προγραμματισμένη εκδήλωση δεν θα πραγματοποιείτο. Στο σημείο εκείνο όμως αναφερόμενος στην επιχείρηση διάσωσης είπε πως στο σημείο βρίσκονταν «κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό».

«Έγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο, ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες και ερχόταν από τη Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου», δήλωσε από την Ιεράπετρα προσθέτοντας πως «δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά. Πρέπει να επέβαινε πολύς κόσμος και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οπότε δεν θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ήδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Σαρμά και πήρα αυτές τις πληροφορίες» για να τονίσει ότι «και από χθες το βράδυ ήταν και κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό».

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας ότι «δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση».