Τσιγγάνικα Βιολιά – Ο Zeqir Sulkuqi μαζί με το Egnatia Ensemble στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Ο βιρτουόζος βιολιστής Zeqir Sulkuqi μαζί με το “Egnatia Ensemble” μας ταξιδεύουν με το χαρακτηριστικό τσιγγάνικο ταμπεραμέντο, με το πάθος και τη σπιρτάδα, τα sforzandi και τα crescendo που ξεσηκώνουν θεατές σε όλη την Ευρώπη.

Ένα περιπετειώδες ταξίδι, δοσμένο με αριστοτεχνικό τρόπο, ξεκινάει από τους ρυθμούς  του Czardas έως τον καλπασμό του «Χορού του αλόγου», από τη «Hora του Βουκουρεστίου» έως τα pizzicati των Κοζάκικων χορών και τη μελαγχολία των two guitars.

Μια υπέροχη διείσδυση στο τσιγγάνικο ελεύθερο χορευτικό πνεύμα. Απολαύστε Ουγγρικούς χορούς και φολκ μελωδίες από τη Ρωσία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Θράκη, την Αλβανία κ.α. και αφήστε τη σπίθα να γίνει πυρκαγιά!

Το μουσικό καραβάνι αποτελούν το ορχηστρικό σύνολο των δεξιοτεχνών βιρτουόζων
“Egnatia Ensemble”, με οδηγό τον διάσημο αρχιβιολιστή, Tzeki Sulkuqi, ο οποίος έχοντας  λάβει μέρος σε περισσότερα από 30 φεστιβάλ έθνικ μουσικής παγκοσμίως, θεωρείται στην  εποχή μας, ένας από τους κορυφαίους βιολιστές του είδους.

Τη βραδιά, θα απογειώσουν οι σολίστες Γιάννης Γεωργιάδης και Ζήσιμος Σουλκούκης. Στο πιάνο καλεσμένη τους είναι η Τζένη Τζοάννα Σουλκούκη.

Ο Tzeki Sulkuqi, είναι ένας βιρτουόζος βιολιστής, που μαζί με το «Egnatia Ensemble» (πρώην Balkan και Adriatica), έχoυν εμφανιστεί στις πιο διάσημες μουσικές σκηνές των Βαλκανίων και ευρύτερα, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές σε κάθε τους εμφάνιση.

Η εικοσάχρονη πορεία τους, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο από μια ευρεία γκάμα μουσικών πολιτισμών, γεφυρώνοντας έτσι τις  κουλτούρες των λαών μέσω της οικουμενικής γλώσσας της μουσικής έκφρασης. Έχει λάβει μέρος σε χιλιάδες live εμφανίσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ρουμανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Αμερική, Σουηδία, Ισπανία, Ελβετία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιταλία, κ.α.) ως σολίστας, μέλος μουσικών σχημάτων και
ορχηστρών.

Σημείο αναφοράς στην πλούσια δισκογραφική του δραστηριότητα, αποτελούν τα άλμπουμ:

«Balkan Voices», Zabetas Concept with Adriatica», «Φως», «Lava» «Tzekis&friends», κ.ά.

Είναι καθηγητής βιολιού και Μουσικής Δωματίου στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Το Σάββατο 23/11/2019, 20:30 θα εμφανιστούν για μία μοναδική εμφάνιση στο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας.

Προμηθευτείτε εισιτήρια εδώ: https://www.soldoutticketbox.com/gypsy-violins/?lang=el

Hora di Caval