Τσαβούσογλου: «Οι ΗΠΑ έχουν χαλάσει την ισορροπία με την εύνοια που δείχνουν σε Ελλάδα-Κύπρο»

Τσαβούσογλου

Νέες δηλώσεις έκανε την Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έδειξε ξανά την ενόχληση της Άγκυρας απέναντι στην Ουάσινγκτον για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των F-16.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαλάσει την ισορροπία που υπήρχε, με την εύνοια που δείχνουν σε Ελάδα και Κύπρο. Έχουμε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον γι’ αυτό» είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο θέμα των F-16, ο Τσαβούσογλου είπε πως «είναι δύσκολο να πούμε κάτι για το F-35, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με το F-16».

Νωρίτερα σήμερα, ο Τσαβούσογλου τοποθετήθηκε για το ζήτημα που προέκυψε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, αποδίδοντάς το σε «τεχνικό πρόβλημα».

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας.

Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων.

Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».