Τσακαλώτος: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει αυτήν την ώρα, στο Impact Hub στου Ψυρρή ο βουλευτής και πρώην υπουργός Οικονομικών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Σας κάλεσα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου σε μια δύσκολη στιγμή, μετά από τόσο μεγάλη ήττα, βεβαίως χρειάζεται μεγάλη συζήτηση για τις αιτίες της ήττας, αναστοχασμό, προβληματισμό, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θα έχουμε την ευκαιρία στο έκτακτο συνέδριο για να τα συζητήσουμε.

Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στη συνέχεια και στην τομή», είπε, κάνοντας αναφορά στην έξοδο από τα μνημόνια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι αριστερό κόμμα και θα απευθυνθεί σε εργαζόμενους, από ντελίβερι μέχρι εργαζόμενους στον τουρισμό. «Έχουμε μία ταξική κοινωνία που καθορίζεται το μέλλον των παιδιών από τη στιγμή που έχουν γεννηθεί», ανέφερε. «Θέλουμε να απευθυνθούμε στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ή στους ανθρώπους με αναπηρία που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά. Αλλά είναι άλλη η ερώτηση πού απευθύνεσαι και άλλη η ερώτηση για το ποιος είσαι εσύ που απευθύνεσαι», είπε.

Ήδη, την δική της υποψηφιότητα έχει ανακοινώσει η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ αναμένεται και αυτή του Νίκου Παππά. Άγνωστο μέχρι στιγμής τι θα πράξει τελικά ο Παύλος Πολάκης.