Τρόμος στην Μεσόγειο: Εμφανίστηκε ο πιο φονικός καρχαρίας του κόσμου

καρχαρίας

Είναι ο ταχύτερος καρχαρίας στον κόσμο, διαθέτει μήκος 4,57 μέτρων, γνωστός ως μάκο. Η Μεσόγειος τον έχει δεχθεί στα νερά της από την Ισπανία. Εθεάθη για τελευταία φορά στη Βαρκελώνη.

Ο μάκο ξεχωρίζει και για το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πιο θανατηφόρους καρχαρίες στον κόσμο.

Το πιο τρομακτικό χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να σκοτώσει σε δευτερόλεπτα, χωρίς καν να αφήσει τα κόκαλά του στη μέση.

Βάσει των αριθμών, ο μάκο «κατηγορείται» για 9 απλές επιθέσεις και 20 σε σκάφος μεταξύ του 1580 και του 2017.

Οι περισσότερες σύγχρονες επιθέσεις πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από την παρενόχληση ή τη σύλληψη του καρχαρία.

Ωστόσο, ο μάκο εξακολουθεί να προκαλεί πανικό, καθώς φτάνει στις ακτές της Μεσογείου.

Εθεάθη για τελευταία φορά στις ακτές της Βαρκελώνης, ενώ όσοι είδαν το ψάρι είπαν ότι κολυμπούσε πολύ ήρεμα και πως δεν υπήρχαν σημάδια πουθενά στο σώμα του.

Για τον λόγο αυτό πιστεύεται ότι το ψάρι βρίσκεται ακόμα σε μικρή ηλικία, όμως, όπως και να ‘χει, η διαδρομή που θα ακολουθήσει αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Να προσθέσουμε ότι καρχαρίας μάκο είναι το κοινό όνομα του γένους Ίσουρος (Isurus) που ανήκει στην οικογένεια των Λαμνιδών.

Υπάρχουν δύο ζωντανά είδη, ο ρυγχοκαρχαρίας και ο μακρυπτέρυγος ρυγχοκαρχαρίας, καθώς και πολλά εξαφανισμένα, γνωστά από τα απολιθώματα.

Οι καρχαρίες μάκο μπορούν να κολυμπήσουν με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ./ώρα και να εκτελέσουν άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.