Τρίκαλα: Σωφρονιστικός υπάλληλος έδινε ναρκωτικά σε κρατούμενο

Τρίκαλα: Σωφρονιστικός υπάλληλος

Αλισβερίσι με κρατούμενο έκανε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος στο κατάστημα κράτησης Τρικάλων στην Μπαλκούρα, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας την Τρίτη.

Προηγουμένως οι συνάδελφοί του είχαν βρει στο κελί τα ναρκωτικά που είχε προμηθεύσει στον φυλακισμένο.

Αρχικά, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκαναν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στον κρατούμενο, βρήκαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 12 γραμμαρίων, την οποία προέκυψε πως είχε παραλάβει νωρίτερα από τον συνάδελφό τους.

Για την υπόθεση ενημέρωσαν την Ασφάλεια Τρικάλων και την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής που διέταξε την σύλληψη του σωφρονιστικού.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι και το αυτοκίνητο του δράστη με σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών, ο οποίος ξετρύπωσε άλλες δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,5 γραμμαρίων

και μια ακόμη με κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 0,6 γραμμαρίου, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τέσσερις κάρτες sim.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος και ο κρατούμενος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος τους για εισαγωγή ναρκωτικών σε χώρο κράτησης.