Τρίκαλα: Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης σύμφωνα με τις αστυνομικές έρευνες

Τρίκαλα

Σε αυτοκτονία φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος της 16χρονης Μαρίας από τα Τρίκαλα, η σορός της οποίας βρέθηκε δίπλα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία τον περασμένο Ιούλιο.

Η ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης και έρευνας είχε δείξει πως το ανήλικο κορίτσι «έφερε βαριές κακώσεις στο κρανίο και το θώρακα, συμβατές με πτώση εξ ύψους», σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε μεν πως πέθανε εξαιτίας πτώσης εξ ύψους, αλλά δεν εξήγησε εάν αυτή προήλθε από ατύχημα, αυτοχειρία ή εγκληματική ενέργεια.

Οι αστυνομικοί είχαν βρει παρατημένες τις παντόφλες της δίπλα από το σημείο που ξεκίνησε την αναρρίχησή της και όλο αυτό το διάστημα εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα, για να καταλήξουν στο πόρισμά τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι γονείς της 16χρονης -που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή πως η κόρη τους δολοφονήθηκε- ενημερώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία τόσο για τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

όσο και για το πόρισμα των αστυνομικών από τα στοιχεία που είχαν συλλέξει από το υλικό του κινητού και τις τελευταίες συνομιλίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ εξετάστηκε υλικό και από κάμερες καταστημάτων και οικείων της γύρω περιοχής.

Από όλα τα παραπάνω φέρονται να επιβεβαιώνονται πλήρως οι αρχικές καταθέσεις από τον αστυνομικό που είχε συναντηθεί νωρίτερα μαζί της, αλλά και από το φιλικό περιβάλλον της.

Οι αστυνομικοί οδηγούνται στην αρχική εκτίμησή τους, πως πρόκειται για αυτοκτονία, παρά τις αντιδράσεις της οικογένειας που εξακολουθεί να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια, χωρίς ωστόσο να έχει αποδείξεις.