Δημοσκόπηση για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων: Ν.Τράμπ 51% – Ρον Ντε Σάντις 22% – Μάικ Πενς με 7%

Τίποτα δε φαίνεται ικανό να σταματάει τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να τον δείχνουν να ηγείται του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, παρά τις κατηγορίες εναντίον του

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην έρευνα δε μπορούν πλέον να κρύψουν την ανησυχία τους παραμένοντας επιφυλακτικοί για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να ηγείται του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Συγκεκριμένα, νέα δημοσκόπηση του NBC δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων θα ψήφιζαν τον Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών, με το 51% να τον θεωρεί ως την κορυφαία επιλογή τους.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις έρχεται δεύτερος με 22% των ψήφων και τρίτος ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς με 7%.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο, λίγες μέρες μετά τη δίωξη του Τραμπ για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής μιας πορνοστάρ το 2016, περίπου το 46% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων υποστήριζε τον Τραμπ και το 31% στήριζε τον ΝτεΣάντις.

Αφού ο ίδιος ο Τραμπ δήλωσε αθώος για τις 37 ομοσπονδιακές κατηγορίες που σχετίζονται με τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων που κρατούσε στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο, τον περασμένο Ιούνιο,

μια μερίδα των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το 77% δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές κατηγορίες τους προκάλεσαν είτε μικρές ανησυχίες (14%) ή καμία πραγματική ανησυχία (63%).

Περίπου το 64% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων είπε επίσης ότι οι διάφορες κατηγορίες και έρευνες που αντιμετωπίζει ο Τραμπ έχουν πολιτικά κίνητρα.

Στη συνέχεια, αυτοί οι αριθμοί ήρθαν να συγκριθούν με το 55% όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων που υποστηρίζουν ότι οι κατηγορίες του Τραμπ τους προκαλούν είτε σοβαρές ανησυχίες (47%) είτε μέτριες ανησυχίες (8%).

Ο Τραμπ παραμένει πάντως, ο πρώτος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με το 60% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων να τον στηρίζου και το 36% να στηρίζει τον ΝτεΣάντις.

Ωστόσο, σε μια υποθετική μάχη Τραμπ-Μπάιντεν, ο αμερικανός πρόεδρος ήρθε στην κορυφή με σχεδόν την πλειοψηφία των ψήφων (49%).

Ο Τραμπ από την άλλη έλαβε ποσοστό 45%. Ωστόσο, συνολικά το 68% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η ψυχική και σωματική υγεία του Μπάιντεν ήταν μια σημαντική/μέτρια ανησυχία για εκείνους.

Από την άλλη πλευρά, όταν ρωτήθηκαν εάν συμφωνούν με τον Τραμπ να παραμείνει ηγέτης του κόμματος, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απάντησαν ναι, με το 21% να λέει ότι πίστευε ότι ήταν καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να σκεφτούν και άλλους ηγέτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ εμφανίστηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι στις αρχές Ιουνίου για την υπόθεση απόρρητων εγγράφων.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές ποινικές κατηγορίες.

Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν σκόπιμη διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, συνωμοσία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και ψευδείς δηλώσεις.