Τραμπ: Χωρίς χειροπέδες θα εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης

Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και οι εισαγγελικές αρχές του Μανχάταν, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο δικηγόρος υπεράσπισης του μεγιστάνα, Τζο Τακοπίνα.

Σε συνέντευξή του, ο Τακοπίνα είπε ότι δεν ξέρει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα: «Δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο να διαβάσουμε πώς απαγγέλεις κατηγορίες ενάντια σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε ποινικό δικαστήριο», τόνισε ο δικηγόρος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι ο Τραμπ και η ομάδα υπεράσπισής του έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν την είδηση της άσκησης ποινικής δίωξης. «Στην αρχή ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δεν πιστεύαμε ότι στην πραγματικότητα θα χρειαζόταν να περάσουμε από αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα έγκλημα σε αυτή την περίπτωση», είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί -πιθανόν την Τρίτη- στη Δικαιοσύνη στη Νέα Υόρκη. Την εξέλιξη, που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο για πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Τραμπ κατήγγειλε την Πέμπτη κάνοντας λόγο για «πολιτικό διωγμό» και δηλώνοντας αθώος.

Ο νυν πρόεδρος της χώρας, ο Τζο Μπάιντεν, έμαθε από τις ειδήσεις την άσκηση διώξεων ενάντια στον Τραμπ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.