Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στην πτέρυγα Covid του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» – 5 τραυματίες

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένα άτομο εντοπίστηκε νεκρό από τη φωτιά που ξέσπασε στις 9 το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, υπάρχουν 4 άτομα με εγκαύματα, και ένας τραυματίας με πολλαπλά τραύματα, που μεταφέρθηκαν στη μονάδα εγκαυμάτων.

Ο απανθρακωμένος ασθενής εντοπίστηκε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, ενώ φέρεται να ήταν αυτός που έβαλε φωτιά στο νοσοκομείο.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής Δ.Χλώρος «ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά» προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

Ο ασθενείς μάλιστα φέρεται να άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να γίνει ανάφλεξη από το παρεχόμενο οξυγόνο.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής Δ. Χλωρό στον συγκεκριμένο όροφο βρίσκονταν περίπου 20 ασθενείς την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Κατά τον ίδιο η φωτιά εκδηλώθηκε στον θάλαμο 6 όπου νοσηλευόταν ένας ασθενής.

Όπως είπε ο κ. Χλωρός ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο καπνός από τον οποίο γέμισε η κλινική μετά την εκδήλωση της φωτιάς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε και ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να βγει από το γραφείο του.

 

Ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο αυτή την ώρα με 11 οχήματα και 30 άνδρες.