Τραγωδία στην Κρήτη: Σκοτώθηκε ορειβάτης σε extreme sport στο Αγιοφάραγγο

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, 38χρονος ορειβάτης που έκανε αναρρίχηση στο Αγιοφάραγγο του Δήμου Φαιστού στην Κρήτη. Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού που μετέφερε τον άνδρα, τον οποίο αμέσως μετά παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη, το Αγιοφάραγγο επισκέπτονται ορειβάτες και λάτρεις της περιπέτειας, οι οποίοι συχνά ισορροπούν πάνω σε σχοινιά και ιμάντες, που τοποθετούνται από τη μια άκρη στην άλλη πλευρά, σε σημεία του βουνού, κοντά στην παραλία.

Ο 38χρονος Έλληνας πήγε με παρέα το πρωί στο Αγιοφάραγγο, όπου μαζεύονται από όλο τον κόσμο λάτρεις του αθλήματος. Υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, ενώ βρισκόταν στον αέρα πραγματοποιώντας την διάσχιση του φαραγγιού με τα σχοινιά που ένωναν τις δύο αντικριστές κορυφές, έπεσε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φίλος του, μέσω του 112, ειδοποίησε τις αρχές και αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υπάλληλοι του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων. Με ιδιωτικό σκάφος έσπευσαν στο δυσπρόσιτο σημείο, από όπου παρέλαβαν αιμόφυρτο και χωρίς τις αισθήσεις του τον 38χρονο.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που ανέβηκε στο youtube πριν από 3 χρόνια με τη διάσχιση του φαραγγιού με τα σχοινιά.