Τραγωδία στα Τέμπη: 36χρονη και 26χρονη, πήραν εξιτήριο μετά από 44 μέρες

Το εξιτήριο που πήραν τη Μεγάλη Μπέμπη από τα νοσοκομεία που νοσηλεύονταν η 36χρονη Δάφνη και η 26χρονη Ανυσία, 44 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών,

σκόρπισε χαμόγελα τόσο στους δικούς τους ανθρώπους, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο που παρακολουθούσε με συγκίνηση την πορεία της αποθεραπείας τους.

Η Δάφνη επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου Intercity μαζί με τον σύντροφό της, ο οποίος δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

«Έπεφταν πάνω μου καύτρες, σκεφτόμουν πως ήταν ένα κακό όνειρο», είπε η κοπέλα στην ΕΡΤ, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές μετά τη σύγκρουση.

«Ξαφνικά πετάχτηκα μπροστά στην απέναντι θέση. Βρίσκομαι στα μπροστά κουπέ στο βαγόνι νούμερο 2 πίσω από αυτό του κυλικείου. Χάνω τις αισθήσεις μου στιγμιαία. Ανοίγω τα μάτια μου και βρίσκομαι έξω από το τρένο.

Αρχικά σκέφτομαι ότι είναι ένα κακό όνειρο. Πέφτουν πάνω μου καύτρες και τότε καταλαβαίνω ότι αυτό συμβαίνει στα αλήθεια.

Φώναζα βοήθεια. Το σκυλί μου ήταν δίπλα μου. Της έλεγα να φύγει για να μην καεί αλλά δεν έφευγε».

Ο αδερφός της Δάφνης, Γιώργος Μπρέλλας, είπε από την πλευρά του πως η 36χρονη «ήταν πολυτραυματίας.

Είχε ρήξη του ήπατος. Είχε θλάση στον πνεύμονα, είναι κάποια πράγματα παθολογικά, τα οποία θέλουν παρακολούθηση ακόμα».

Η ίδια δεν παραλείπει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με αυταπάρνηση την έσωσαν.

«Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν επιβάτες, με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά. Τους ευχαριστώ που με έσωσαν.

Νιώθω βαθιά θλίψη για το χαμό του συντρόφου μου, αλλά και χαρά που μετά από 44 μέρες νοσηλείας, βρίσκομαι πλέον εκτός νοσοκομείου».

«Ξεκίνησαν από το 7ο βαγόνι, βοήθησαν στο 6ο, στο 5ο, υπήρχαν πολλά βαγόνια και εκεί μπροστά στις φλόγες δεν τόλμησε να προσεγγίσει κανένας παρά μόνο αυτά τα δύο παιδιά» λέει από την πλευρά του ο κ. Μπρέλλας.

Και η 26χρονη Ανυσία πήρε εξιτήριο

«Δύο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που ήταν επιβάτες, με τράβηξαν μακριά από τη φωτιά. Τους ευχαριστώ που με έσωσαν.

Νιώθω βαθιά θλίψη για το χαμό του συντρόφου μου, αλλά και χαρά που μετά από 44 μέρες νοσηλείας, βρίσκομαι πλέον εκτός νοσοκομείου».

«Ξεκίνησαν από το 7ο βαγόνι, βοήθησαν 6ο, 5ο υπήρχαν πολλά βαγόνια και εκεί μπροστά στις φλόγες δεν τόλμησε να προσεγγίσει κανένας παρά μόνο αυτά τα δύο παιδιά» είπε ο αδερφός της.

Εξιτήριο πήρε και η 26χρονη Ανυσία, και ο πατέρας της έγραψε στα social media:

«Η Ανυσία μας μετά από 44 ημέρες είναι πλέον σπίτι μας! Σας ευχαριστώ όλους. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Η Μυρσίνη, ο Ρομπέρτο και ο Γεράσιμος, όλοι επιβάτες των δύο πρώτων βαγονιών, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να δίνουν μάχη για τη ζωή τους