Τουρκία: Θρίλερ με τις καταγγελίες αρχιμαφιόζου – Εμπλέκει και τον γιο του Μπεναλί Γιλντιρίμ

Σεντάτ Πεκέρ

Ο Σεντάτ Πεκέρ εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να καταγγέλλει για διαφθορά πρώην και νυν Τούρκους αξιωματούχους – Εκθέτει και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού

Διαστάσεις σκανδάλου λαμβάνει στην Τουρκία η καταγγελία μαφιόζου ότι κατ’ εντολή πρώην υπουργού είχε στείλει τον αδελφό του να δολοφονήσει Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο.

Ο Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένο αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να καταγγέλλει για διαφθορά πρώην και νυν Τούρκους αξιωματούχους.

Την Κυριακή η υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβε τον Ατίλα Πεκέρ, αδελφό του Σεντάτ Πεκέρ, κι έναν σωματοφύλακά του σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα.

Μερικές ώρες νωρίτερα ο Σεντάτ Πεκέρ είχε ισχυριστεί πως είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.

Τουρκία – Κυβερνητικό σκάνδαλο με άρωμα μαφίας

Οι καταγγελίες του Τούρκου αρχιμαφιόζου έχουν προκαλέσει οργή στην τουρκική κυβέρνηση και «πονοκέφαλο» στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο ο Σεντάτ Πεκέρ εμπλέκει το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μπεναλί Γιλντιρίμ, δεξί χέρι τώρα του Ερντογάν. Καταγγέλλει πως εμπλεκόταν σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα λέει πως είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα για να διευκολύνει τις διαδικασίες να φτάσει φορτίο με ναρκωτικά στην Τουρκία από την Κολομβία.

«Κατάλαβαν πως μπορούν να αλλάξουν το σύστημα, επειδή υπάρχουν σύνορα 800 χλμ μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας και κανένας έλεγχος και να περάσουν μέσω Βενεζουέλας» αναφέρει ο Σεντάτ.