Τουρκία: Συνάντηση των ΥΠΕΞ Λαβρόφ, Κουλέμπα, Τσαβούσογλου στην Αττάλεια:

Συνάντηση των τριών ΥΠΕΞ αύριο στην Αττάλεια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ βρίσκεται στην Τουρκία, καθώς αύριο θα έχει επαφές με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του Διεθνούς Διπλωματικού Φόρουμ που διοργανώνει η τουρκική κυβέρνηση στην Αττάλεια και θα είναι η πρώτη συνάντηση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση θα συμμετέχει και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για την συνάντηση.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν μέχρι στιγμής αποδειχθεί δύσκολες, χωρίς να έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής κάποια στέρεα συμφωνία.

Την ίδια στιγμήν τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν αύριο στις 18.30 το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να κυριαρχήσει η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος μαίνεται και ενώ η Άγκυρα επιχειρεί να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο

μεταξύ Μόσχας και Κιέβου φιλοξενώντας μάλιστα τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, Λαβρόφ και Κουλέμπα αντίστοιχα, στην Αττάλεια.