Τουρκία: Ο Έλληνας ΓΕΕΘΑ και η χώρα του θα το πληρώσουν!

Ξεπερνά τα όρια η Τουρκία που ενώ συνεχίζει τις προκλήσεις  σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, επαναφέρει τα περί διαλόγου και μάλιστα χωρίς όρους, κατηγορώντας την χώρα μας για «μαξιμαλιστικούς στόχους» και στοχοποιώντας τη επειδή ζητά την επιβολή κυρώσεων.

«Η Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης σκοπεύει να προκαλέσει κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας βασισμένες στους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς της για τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα. Καμιά κύρωση δεν θα κάνει ποτέ την Τουρκία να συμβιβάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή στα 10 ναυτικά μίλα εναερίου χώρου. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέλθει σε διάλογο δίχως όρους με την Τουρκία το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Toυρκία: Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά

Η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο επίδειξη δύναμης εναντίον μας, τονίζουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως με μήνυμα του στο Twitter «ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλόρος υπερέβη τα εσκαμμένα» ενώ υποβραμμίζουν πως «η Ελλάδα παίζει με φωτιά!».

Αιτία στάθηκε το tweet του Έλληνα αρχηγού αναφορικά με την άσκηση Μέδουσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το οποίο η άσκηση είναι ένα «ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι εικόνες που φτάνουν στην Άγκυρα δεν ικανοποιούν τους Τούρκους που βλέπουν πως δύσκολα θα πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως οι ετοιμότητα και το αξιόμαχο των ελληνικών δυνάμεων ξάφνιασε τους Τούρκους που παρακολουθούν με δέος.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και η αντίδραση των Τούρκων για το tweet του Έλληνα ΓΕΕΘΑ ενώ νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας δημοσίευσε βίντεο από την παρουσία του τουρκικού στόλου στην περιοχή, την περίοδο ερευνών του Oruc Reis.

Τέλος, ασκήσεις με πυρά για την ερχόμενη Δευτέρα, σε περιοχή νότια της Κρήτης ανήγγειλε με νέα NAVTEX σήμερα η Τουρκία όπως σας ανέφερε σε άρθρο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.