Τουρκία: Η ΕΜΑΚ εντόπισε ίχνη ζωής στα συντρίμμια πολυκατοικίας – Μάχη να βγουν ζωντανοί μια 24χρονη και ένα αγόρι

Μεγάλη κοινή επιχείρηση της ελληνικής διασωστικής αποστολής μαζί με άλλες διεθνείς αποστολές πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα ερείπια κτιρίου στην Αντιόχεια στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο καθώς ακούστηκαν φωνές από τα συντρίμμια.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ένα σωστικό συνεργείο από Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετη διείσδυση σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχει αισιοδοξία ότι πιθανόν να βρεθούν επιζώντες καθώς τα γεώφωνα εντόπισαν φωνές ενώ τα σκυλιά οσμίστηκαν ίχνη ζωής.

Εκτός από την ελληνική ομάδα διάσωσης στην επιχείρηση συμμετέχει ομάδα από την Βραζιλία, άλλες δύο ομάδες από ξένες χώρες καθώς και δύο συνεργεία από την Τουρκία.

Με βάση τα ρεπορτάζ από την Τουρκία, τουλάχιστον ένα άτομο που έχει εντοπιστεί, είναι μία 24χρονη κοπέλα που έστειλε μήνυμα στην Πολιτική Προστασία στην Τουρκία λέγοντας ότι βρίσκεται στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια.

Η κοπέλα είναι αθλήτρια του βόλεϊ και βρίσκεται στο σημείο που κάνει έρευνα η ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια.

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 κάνουν λόγο και για ένα αγόρι που εντοπίστηκε κάτω από τα συντρίμμια στην ίδια πολυκατοικία.

Όπως αναφέρθηκε ο πατέρας του κάλεσε και απάντησε χωρίς να μιλήσει.

Η επιχείρηση της ΕΜΑΚ επικεντρώνεται στον εντοπισμό του μικρού παιδιού.