Τουρκία: Ανακαλύφθηκε μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ στα νότια αποκάλυψε ο Ερντογάν

Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου στο όρος Γκαμπάρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Η δυναμικότητα της συγκεκριμένης πηγής, σε βάθος 2.700 μέτρων, είναι 100.000 βαρέλια την ημέρα και, όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, θα προσφέρει το 1/10 των αναγκών της χώρας.

To όρος Γκαμπάρ, δίπλα στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, έχει υπάρξει θέατρο σκληρών συγκρούσεων με τους αντάρτες του ΡΚΚ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μιλώντας στο Ικόνιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα θάψει τους «τρομοκράτες του ΡΚΚ» στις πετρελαιοπηγές του Γκαμπάρ.

Ανέφερε επίσης ότι στην πετρελαιοπηγή δόθηκε το όνομα του Αϊμπουκέ Γιαλτσίν, του δασκάλου που σκοτώθηκε από πυρά του ΡΚΚ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη ότι τόσα χρόνια αναρωτιόμασταν πώς είναι δυνατόν δίπλα στο Ιράκ να υπάρχουν πλούσιες πετρελαιοπηγές και να μην υπάρχουν στην Τουρκία,

για να καταφερθεί στη συνέχεια για μία ακόμη φορά κατά της Δύσης, η οποία δεν άφηνε τη χώρα του να προοδεύσει.

Κατηγόρησε ακόμη τον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, όπως είπε, υπόσχεται 300 εκτ. δολάρια από τους «τοκογλύφους του Λονδίνου»,

ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον πλούτο της χώρας.