Τουρκία: 12 νεκροί από πτώση επιβατικού λεωφορείου σε χαράδρα

Δυστύχημα με 12 νεκρούς σημειώθηκε κοντά στην επαρχία Γιόζγκατ στην Τουρκία, αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν επιβατικό λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός του επιβατικού λεωφορείου που ταξίδευε από την Σεβάστεια στην Κωνσταντινούπολη, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με συνέπεια αυτό να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να πέσει σε χαράδρα 30 μέτρων.

Έντεκα επιβάτες έχασαν τη ζωή τους επί τόπου. Ένα ακόμη θύμα υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Άλλοι 19 επιβάτες υπέστησαν τραυματισμούς, ενώ ένας από αυτούς φέρεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Συνολικά στο λεωφορείο επέβαιναν 31 επιβάτες.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών, της αστυνομίας, της χωροφυλακής και των ομάδων της AFAD, έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος μόλις έλαβαν ειδοποίηση.

Ο κυβερνήτης του Γιόζγκατ, Μεχμέτ Αλί Οζκάν δήλωσε ότι «πιστεύουμε ότι ήταν ένα δυστύχημα που προκλήθηκε από απροσεξία. Θα διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να προσδιοριστούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα για το δυστύχημα.