Τουλουπάκη: Κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Αίτηση εξαίρεσης της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση που διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της, κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη

Δυόμισι εβδομάδες πριν η κυρία Τουλουπάκη καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με συγκατηγορούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και αναπληρώτρια εισαγγελέα του Δικαστηρίου την ίδια εισαγγελέα Αριστέα Θεοδόση, η κυρία Τουλουπάκη υποστηρίζει στην αίτησή της ότι «συντρέχουν στο πρόσωπο της κυρίας Θεοδόση σοβαρότατες υπόνοιες ελλείψεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας σε βάρος της».

Ζητά την εξαίρεση της από τη σε βάρος της πειθαρχική έρευνα διότι, όπως φέρεται να αναφέρει στην αίτηση της:

Η κυρία Θεοδόση είχε την πειθαρχική της δικογραφία περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να την καλέσει σε εξηγήσεις μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο “με σαφέστατη πρόθεση και σκοπό να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου.
Κλήθηκε σε πειθαρχικές εξηγήσεις και για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την αποκαλούμενη σκευωρία της Νovartis για τις οποίες αμετάκλητα έχει απαλλαγεί με βούλευμα.
Της χορηγήθηκε προθεσμία λίγων ημερών για να μελετήσει 7.747 σελίδες δικογραφίας και να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις της. Σήμερα έληξε η προθεσμία και “η κα Θεοδόση απαραδέκτως και αδικαιολογήτως αρνήθηκε να της χορηγήσει νέα προθεσμία έως τις 12 Σεπτεμβρίου (…)με πρόθεση να με οδηγήσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου με νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου ώστε να επηρεάσει την έκβαση της δίκης”.
Ή κυρία Θεοδόση έχει διπλή ιδιότητα, τόσο της διενεργούσας την συγκεκριμένη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση όσο και ως αναπληρωματικού μέλους του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση και αυτό ” δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος μου καθώς η συγκεκριμένη αντεισαγγελέας είναι ήδη αρνητικά προκατειλημμένη απέναντί μου και γνωρίζει εκ των προτέρων το περιεχόμενο της δίκης και το αντικείμενο της δικογραφίας. Όφειλε να υποβάλει δήλωση αποχής από την πειθαρχική έρευνα και έχει υποπέσει τουλάχιστον στο πειθαρχικό παράπτωμα της αποσιώπησης νόμιμου λόγου αποκλεισμού ή εξαιρέσεως”.
Αμέσως μετά την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι δικηγόροι της κυρίας Τουλουπάκη Γιάννης Μαντζουράνης, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακοπουλος δήλωσαν, μεταξύ άλλων:

«Η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη κατά της κυρίας Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της κυρίας Θεοδόση. Μεταξύ άλλων, λησμονεί και παραλείπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία το ομόφωνα απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ενώ ταυτοχρόνως απαιτεί εξηγήσεις για τα ίδια γεγονότα για τα οποία έκρινε αμετάκλητα το ίδιο δικαστικό συμβούλιο. Καλεί την κυρία Τουλουπάκη σε γραπτές εξηγήσεις παραμονές της εκδίκασης συναφούς ποινικής υπόθεσης ενώ έχει χρεωθεί τη σχετική πειθαρχική υπόθεση από τις 10 Μαρτίου του 2021 και στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα παρεγράφησαν- προφανώς από παραδρομή- πειθαρχικά παραπτώματα άλλων προσώπων με παρόμοιες κατηγορίες για το χειρισμό της γνωστής υπόθεσης Νovartis. Η μόνη και απόλυτα προφανής εξήγηση αυτής της βιασύνης είναι η πρόθεση της κυρίας Θεοδόση να καταστήσει την κυρία Τουλουπάκη πειθαρχικά διωκόμενη πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για δημιουργία δυσμενών σε βάρος της εντυπώσεων. Οι παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κυρίας Θεοδόση δημιουργούν όχι βάσιμες υπόνοιες αλλά ακράδαντη πεποίθηση για τη μεροληψία της, την προκατάληψη της και την παντελή έλλειψη των -απαιτούμενων για μία δίκαιη κρίση- ιδιοτήτων στο πρόσωπό της».