Τόκιο 2021: Ενδεχόμενο να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας, Τοσιχίρι Νικάι, δήλωσε την Πέμπτη (15/04) ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μπορεί να ακυρωθούν εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τη νόσο COVID-19.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Kyodo, o Τοσιχίρo Νικάι ανέφερε: «Εάν αποδειχθεί ότι (η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων) είναι πρακτικά αδύνατη, δεν θα έχουμε παρά να εγκαταλείψουμε την ιδέα».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν σε 100 ημέρες και, συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου με τη συμμετοχή περίπου 10.000 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο έως και τις 8 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβλήθηκαν, πέρυσι, λόγω της πανδημίας της νόσου COVID-19 και στο Τόκιο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 126.000 κρούσματα, τα περισσότερα σε σχέση με κάθε άλλη ιαπωνική πόλη.

Μάλιστα, μόλις το 0,4% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει εμβολιαστεί και, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη χώρα έχουν σημειωθεί 516.111 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 9.471 θάνατοι από την έναρξη της πανδημίας.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε γνωστή τη Δευτέρα (12/04) από το Kyodo, πάνω από το 70% των ερωτηθέντων τάχθηκε είτε υπέρ της εκ νέου αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων είτε υπέρ της ακύρωσής τους με τον φόβο ενός τέταρτου κύματος της νόσου COVID-19 λόγω και του χαμηλού ρυθμού εμβολιασμών.