Το voucher εκπαιδευτικών παρατείνεται έως 31 Οκτωβρίου για εξαργύρωση

Το voucher εκπαιδευτικών πήρε παράταση έως τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022. Έως τότε αποφασίστηκε να επεκταθεί η δυνατότητα εξαργύρωσης των επιταγών (voucher) των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ»

Στόχος του voucher εκπαιδευτικών είναι η μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, ήδη, από τις 166.599 επιταγές που εκδόθηκαν, οι 162.014 – ποσοστό άνω από το 97% – έχει εξαργυρωθεί ή αναμένεται να εξαργυρωθεί άμεσα.

Η επέκταση της προθεσμίας εξαργύρωσης της επιταγής αποφασίστηκε κατόπιν αιτημάτων των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι τα voucher εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» και δικαιούχοι είναι εκπαιδευτικοί και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που απασχολούνται σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία (χωρίς κοινωνικά ή άλλα κριτήρια) και επιπλέον, οικογένειες οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 έως και την 13η Αυγούστου 2021 και οι οποίες έχουν εξαρτώμενα μέλη που φοιτούν σε εκπαιδευτικές δομές της χώρας.