Το σχέδιο του Τσίπρα: Ποιον θέλει να επαναφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές

Την επιστροφή στην πολιτική σκηνή της χώρας και την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παλιού συντρόφου και στενού συνεργάτη του, επιδιώκει διακαώς ο Αλέξης Τσίπρας, εκτιμώντας πως αυτή θα αποβεί σωτήρια για τη συσπείρωση του κόμματος.

Πρόκειται για τον πρώην Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η επιστροφή του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες από το «Ποντίκι» που επικαλείται το crashonline.gr, θεωρείται από τον πρωθυπουργό, ως μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης, παρά τις κρούσεις που του έχουν γίνει, επί της παρούσης δεν φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμος για την επιστροφή του στην πολιτική.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ήταν και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α” Αθηνών.

Εγινε ευρύτερα γνωστός ως ο υποψήφιος που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Λέγεται πως ήταν πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Κατέβηκε τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α” Αθηνών στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά στη βουλή. Στη νεοσυσταθείσα κυβέρνηση Τσίπρα ανέλαβε τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 19 Νοεμβρίου 2015 παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μη παραστεί σε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή που αφορούσε μνημόνιο. Τη βουλευτική του έδρα διαδέχτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Εδώ και δύο χρόνια ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι Διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.