Το παρασκήνιο από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Με ως επί το πλείστον ψυχρά χαμόγελα και τυπικές χειραψίες ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών νωρίτερα σήμερα (24.5.2023) στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε να διαπιστωθεί για τελευταία φορά αν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Τον ακολούθησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και οι δυο τους είχαν μια πιο θερμή χειραψία, μέχρι την άφιξη των υπολοίπων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έφτασε τρίτος και χαιρέτησε τους κ.κ. Τσίπρα και Βελόπουλο, ενώ ακούστηκε να τους λέει «τι γίνεται; Καλημέρα». Αν και επικρατούσε πιο χαλαρό κλίμα, οι τυπικές χειραψίες δεν έλειψαν μεταξύ τους.

Αμέσως μετά, έφτασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και χαιρέτησε όλους τους υπόλοιπους. Την ώρα που χαιρετούσε τον Αλέξη Τσίπρα, του είπε «Αλέξη, τι γίνεσαι;» ενώ πηγαίνοντας να καθίσει, ακούστηκε να λέει ότι «κάποιος άργησε μου φαίνεται», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει γελώντας «εγώ ήρθα νωρίτερα από όλους».

Αυτός που… άργησε, ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αντιμετώπισε με χιούμορ την καθυστέρησή του, λέγοντας στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ότι «ήταν ένα τουριστικό εδώ», δηλαδή ότι τον καθυστέρησε ένα τουριστικό λεωφορείο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι τους φόρεσαν σκούρα μπλε κοστούμια με γραβάτα, με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο μοναδικός που επέλεξε πιο ανοιχτή απόχρωση μπλε για το κοστούμι του από τους υπόλοιπους, ενώ όπως πάντα δεν φόρεσε γραβάτα.

pentapostagma.gr