Το νέο εργαλείο του Instagram στη μάχη κατά του bullying

Ένα νέο εργαλείο στην προσπάθειά του να εξαλείψει το bullying προσέθεσε το Instagram.

Με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις στους Σακά, Σάντσο και Ράσφορντ μετά τον τελικό του Euro 2020, ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, παρουσίασε τα Limits, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους προσωρινά έτσι ώστε να περιορίζουν τις αλληλεπιδράσεις με άλλους, σε περιόδους που νιώθουν πως βρίσκονται στο επίκεντρο επιθέσεων ή παρενοχλήσεων.

Ο Mosseri δήλωσε πως το Instagram σκοπεύει να μειώσει τη ρητορική μίσους όσο το δυνατόν περισσότερο, ωστόσο αναγνωρίζει πως είναι αδύνατο να εξαφανίσει όλες τις μορφές ρατσισμού στην πλατφόρμα. Έτσι, θέλει να δώσει τα εργαλεία στους χρήστες που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.

«Το Limits κλειδώνει το λογαριασμό σας όταν βρίσκεστε σε μία κατάσταση κινδύνου. Μπορεί να είστε στο λύκειο και να περνάτε ένα χωρισμό ή μπορεί να αλλάξατε μόλις σχολεία ή ίσως είστε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και λαμβάνετε πολύ μίσος. Ό,τι κι αν είναι, ξέρουμε πως οι άνθρωποι βρίσκονται μερικές φορές σε προσωρινές στιγμές πραγματικού κινδύνου και πόνου και θέλουμε να τους δώσουμε τα εργαλεία να προστατεύσουν τους εαυτούς τους σε αυτές τις καταστάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα Limits δοκιμάζονται αυτή τη στιγμή σε επιλεγμένους χρήστες από όλο τον κόσμο και σύντομα θα ακολουθήσει μία ευρεία κυκλοφορία.