Το Montesilvano «βάφεται» με Γαλανόλευκα χρώματα – Η Εθνική Ομάδα Παίδων – Κορασίδων γράφει Ιστορία στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας

Συγκλονιστικοί. Μαχητικοί. Ανεπανάληπτοι ‼️

Η Εθνική μας Ομάδα Παίδων και Κορασίδων γέμισε με περηφάνια την Ελληνική Πυγμαχία που γνωρίζει για πρώτη φορά στα χρονικά στιγμές μεγαλείου και καταξίωσης σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι Έλληνες αθλητές – τριές μας με την πρόκρισή τους στους Τελικούς μετά τις νίκες που πέτυχαν στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων στην Ιταλία.

Σε τέσσερις Τελικούς θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα οι εξής αθλητές – τριές μας

Τόπαλος Βασίλης
Φωτιάδης Εμμανουήλ
Τριφύλλη Άννα Μαρία
Κούζιλου Παναγιώτα

Τόσο οι Αθλητές όσο και οι Αθλήτριές μας όρμησαν σαν λιοντάρια στα ρινγκ πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χάρης Μαριόλης συγκινημένος και πλήρως ευχαριστημένος από την πορεία των Ελλήνων Αθλητών – τριών μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές στην Ελληνική Πυγμαχία. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας θα επιστρέψει από την Ιταλία η Εθνική μας Ομάδα Παίδων και Κορασίδων με 6 μετάλλια. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας συγχαίρει όλη την αποστολή και υπόσχεται σ αυτά τα παιδιά που αγωνίστηκαν με όλη τους την δύναμη τιμώντας επάξια τα ‘γαλανόλευκα΄ γάντια ότι θα στηρίξει την πορεία τους και θα σταθεί αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.”

Η αγάπη του Προέδρου της ΕΟΠ είναι γνωστή σε όλη την αθλητική οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας και όπως ήταν φυσικό ο κ. Χάρης Μαριόλης μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Πυγμαχίας κ. Γιώργο Αποστολόπουλο βρίσκονται ήδη στο Montesilvano, στην Ιταλία στο πλευρό της Εθνική μας Ομάδας όπου θα παρακολουθήσουν τους αυριανούς ιστορικούς τελικούς για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό μέρος τα χθεσινά αποτελέσματα των αθλητών – τριών μας διαμορφώθηκαν ως εξής:

📍 Η Άννα-Μαρία Τριφύλλη κέρδισε στα σημεία 5-0 την Ουκρανίδα Taisiia Pokusai.
📍 Ο Βασίλειος Τόπαλος κέρδισε στα σημεία 5-0 τον Αρμένιο Rafayel Nersisyan.
📍 Η Μαρία Γεωργοπούλου ηττήθηκε στα σημεία 4-1 από την Αγγλίδα Ruby Imogen White, δίνοντας έναν πολύ δυνατό και εξαιρετικά ισορροπημένο αγώνα.
📍 Η Παναγιώτα Κουζίλου κέρδισε με διακοπή από τον διαιτητή στο δεύτερο γύρο την Ιταλίδα Sara Battistella.
📍 Η Μαρία-Ευανθία Ντασιονάκη ηττήθηκε στα σημεία με 5-0 από την Τουρκάλα Husna Esmaul Babbat, πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση.
📍 Και ο Εμμανουήλ Φωτιάδης κέρδισε με διακοπή από το διαιτητή στο δεύτερο γύρο τον Ιρλανδό Reilly Cillian Lennon.