Ουκρανία: Το Κίεβο επιβεβαίωσε το θάνατο του Denis Kireev, μέλους της διαπραγματευτικής του ομάδας

Denis Kireev

Τον θάνατο μέλους που συμμετείχε στη διαπραγματευτική ομάδας της Ουκρανίας στον πρώτο γύρο συνομιλιών με τη Ρωσία επιβεβαιώνει το Κίεβο, το οποίο συμφωνά με πληροφορίες τον εκτέλεσε καθώς θεώρησε ότι ήταν κατάσκοπος των Ρώσων!

Πρόκειται για τον Denis Kireev, ο οποίος -όπως ισχυρίζεται το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας- «έπεσε» κατά την εκτέλεση ειδικών καθηκόντων μαζί με άλλα δύο μέλη του υπουργείο Άμυνας.

Ποια ήταν τα… ειδικά αυτά καθήκοντα δεν διευκρινίστηκε. .

«Πέθαναν, υπερασπιζόμενοι την Ουκρανία, και η πράξη τους μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη» αναφέρει σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες σε απάντηση όσων μιλούν για ρώσο πράκτορα και δολοφονία του από τις ουκρανικές αρχές.

 

Νωρίτερα υπήρχαν φήμες, προερχόμενες κυρίως από ρωσικές πηγές, ότι ο Denis Kireev σκοτώθηκε από ομοεθνείς του μετά από κατηγορίες πως διέπραξε «εσχάτη προδοσία».

Mάλιστα, ο ουκρανός βουλευτής της αντιπολίτευσης, Oleksiy Honcharenko, ανέφερε πως ο Denis Kireev πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατά τη σύλληψή του, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

«Κατά τη σύλληψή του, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας πυροβόλησε και σκότωσε το μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Denis Kireev. Ήταν ύποπτος για εσχάτη προδοσία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Honcharenko στο κανάλι του στο Telegram.

Ο ουκρανός βουλευτής ισχυρίζεται ότι η Υπηρεσία Ασφαλείας είχε ξεκάθαρα στοιχεία για την προδοσία του Kireev, μεταξύ των οποίων και τηλεφωνικές συνομιλίες.