Το Ισραήλ αναβάλλει τη χερσαία επίθεση στη Γάζα μέχρι να φτάσουν στρατιωτικές ενισχύσεις των ΗΠΑ

Το Ισραήλ συμφώνησε με το αίτημα της Ουάσιγκτον να αναβάλλει την χερσαία εισβολή στη Γάζα μέχρι να φτάσουν επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

Άλλωστε νωρίτερα, οι New York Times είχαν μεταδώσει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει συμβουλεύσει το Ισραήλ να καθυστερήσει τη χερσαία εισβολή στη Γάζα, ελπίζοντας να κερδίσει χρόνο για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους και να επιτρέψει σε περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στους Παλαιστίνιους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι θέλουν επίσης περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν για επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχους είναι πιθανό να ενταθούν όταν το Ισραήλ μεταφέρει πλήρως τις δυνάμεις του στη Γάζα, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Κι ενώ οι συγκρούσεις στην περιοχή μαίνονται ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς στη Γάζα, αλλά και στα βόρεια του Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο με τη Χεζμπολάχ, η χερσαία επιχείρηση φαίνεται να καθυστερεί παρά τις διαβεβαιώσεις του ισραηλινού στρατού περί ετοιμότητας των δυνάμεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Γκάντα Κάρμι, Παλαιστίνια ακαδημαϊκός, που μεταδίδει το Sky News ο ισραηλινός στρατός «δεν είναι έτοιμος» και μπορεί να μην εξαπολύσει ποτέ την πλήρη επίθεσή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ίδια είπε ότι πιστεύει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση «φοβάται πολύ» να αφήσει τους στρατιώτες της να εισβάλουν στο έδαφος στη Γάζα διότι είναι έφεδροι και στερούνται εμπειρίας.

«Πραγματικά υποψιάζομαι ότι η ισραηλινή κυβέρνηση φοβάται ότι αν δώσει εντολή να μπουν τα στρατεύματα στη Γάζα και να αντιμετωπίσουν πραγματικά τους μαχητές της Χαμάς, ότι ίσως  αποτύχουν. Πολλοί μπορεί να σκοτωθούν και κάποιοι να τραπούν σε φυγή», είπε η Κάρμι συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια κατάσταση το Ισραήλ «δεν μπορεί να την αντέξει οικονομικά».