Το 2023 θα είναι χειρότερο από το 2022; Είμαστε προ των πυλών ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου

Η Ουκρανία λαμβάνει πληροφορίες ανώτατου επιπέδου που παρέχονται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλα κράτη του ΝΑΤΟ

Παρόλο που κάποιος έχει συνηθίσει να βλέπει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συμπεριφέρεται παράλογα σε επική κλίμακα, χωρίς να ανησυχεί για το τι συμβαίνει στον μέσο πολίτη που δεν είναι μέλος μιας από τις εκλογικές περιφέρειες του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι ακόμα δυνατό να εκπλαγείτε ή και σοκαριστείτε.

Λίγο πριν από το τέλος του έτους 2022 , ένα άρθρο εμφανίστηκε στα κύρια μέσα ενημέρωσης και κυκλοφόρησε αρκετά ευρέως. Ο τίτλος κάτω από τον οποίο εμφανίστηκε στην αρχική έκδοση του Business Insider ήταν «Μια πυρηνική επίθεση πιθανότατα θα στόχευε μία από αυτές τις 6 πόλεις των ΗΠΑ αλλά ένας ειδικός λέει ότι καμία από αυτές δεν είναι προετοιμασμένη». Οι πόλεις ήταν η Νέα Υόρκη, η Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, το Χιούστον και το Σαν Φρανσίσκο.

Το άρθρο επιδιώκει να παρέχει πληροφορίες και συμβουλές που θα επιτρέψουν σε κάποιον να επιβιώσει από μια πυρηνική επίθεση, επαναλαμβάνοντας σχόλια από αρκετούς «ειδικούς» στη διαχείριση έκτακτης ανάγκης και τη «δημόσια υγεία» που υποδηλώνουν ότι ένας πυρηνικός πόλεμος θα ήταν καταστροφικός αλλά όχι απαραίτητα το τέλος του κόσμου. Κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Παρατηρεί ότι «αυτές οι πόλεις θα δυσκολευτούν να παράσχουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στους τραυματίες.

Οι πόλεις επίσης δεν έχουν πλέον καθορισμένα καταφύγια για την προστασία των ανθρώπων από την ακτινοβολία». Είναι γεμάτο από σοφές συμβουλές και παρατηρήσεις χωρίς περιστροφές, όπως «Μπορείτε να φανταστείτε έναν δημόσιο υπάλληλο να διατηρεί ανέπαφα τα κτίρια για καταφύγια από κρούσεις όταν η αγορά ακινήτων είναι τόσο στενή;» Ή ακόμα καλύτερα τη συμβουλή από τον «οδηγό σχεδιασμού πυρηνικών εκρήξεων» της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) ότι για τους καθημερινούς πολίτες σε μια πόλη που έχει πληγεί από πυρηνικά: «Μπείτε μέσα, μείνετε μέσα και μείνετε συντονισμένοι». Δρ Ρον Πολ ρωτά «Είναι τρελοί; Ενεργούν σαν μια πυρηνική επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι απλώς άλλη μια ταλαιπωρία για να προγραμματιστεί, όπως μια καταιγίδα πάγου ή ένας τυφώνας».

Το άρθρο υποστηρίζει ότι οι έξι πόλεις θα ήταν πρωταρχικοί στόχοι καθώς αποτελούν κέντρα ζωτικής σημασίας υποδομών. Οι εκρήξεις βομβών θα σκότωναν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια Αμερικανούς με πολλούς περισσότερους θανάτους να ακολουθήσουν από δηλητηρίαση από ραδιενέργεια, αλλά το άρθρο δεν προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η Ρωσία, με μια σχετικά λογική ηγεσία, θα ήθελε να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστρέψει τον πλανήτη. Επίσης, η λίστα στόχευσης των πόλεων που παρέχεται από τους «ειδικούς» είναι από μόνη της λίγο περίεργη. Σίγουρα η Ρωσία θα επιτεθεί σε στρατιωτικούς και κυβερνητικούς στόχους ως πρώτη προτεραιότητα για να περιορίσει τα πιθανά αντίποινα, ενώ ταυτόχρονα θα ακρωτηρίαζε την ικανότητα του Λευκού Οίκου και του Πενταγώνου να διοικούν και να ελέγχουν την κατάσταση.

Διαβάζοντας το άρθρο, θυμόμαστε τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου που προσπάθησαν να καθησυχάσουν το κοινό ότι ο πυρηνικός πόλεμος ήταν κατά κάποιο τρόπο διαχειρίσιμος. Ήταν μια εποχή που εμείς τα παιδιά του δημοτικού σχολείου κρυβόμασταν κάτω από τα θρανία μας όταν χτυπούσε ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής. Ο Χέρμαν Καν ήταν, εκείνη την εποχή, ο πιο διάσημος υποστηρικτής της σχολής σκέψης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούσαν να επιβιώσουν από το «αδιανόητο», δηλαδή έναν πυρηνικό πόλεμο. Ένας Αμερικανός φυσικός με εκπαίδευση, ο Καν έγινε ιδρυτικό μέλος του πέρα ​​από νεοσυντηρητικό εθνικιστικό Ινστιτούτο Hudson , το οποίο δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει.

Καν υποστήριξε μια πολιτική αποτροπής ότι εάν η Σοβιετική Ένωση πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μια καταστροφική ικανότητα δεύτερου χτυπήματος, τότε η Μόσχα δεν θα ξεκινούσε εχθροπραξίες, κάτι που εξήγησε στην εργασία του με τίτλο «Η φύση και η σκοπιμότητα του πολέμου και της αποτροπής». Οι Ρώσοι έπρεπε να πιστέψουν ότι ακόμη και μια τέλεια συντονισμένη μαζική επίθεση θα εξασφάλιζε ένα μέτρο αντιποίνων που θα τους άφηνε επίσης κατεστραμμένους. Ο Καν έθεσε επίσης την ιδέα του για μια «κερδοφόρα» πυρηνική ανταλλαγή στο βιβλίο του του 1960 On Thermonuclear War για το οποίο αναφέρεται συχνά ως μια από τις εμπνεύσεις για τον ομώνυμο χαρακτήρα της κλασικής ταινίας του Stanley Kubrick, Dr. Strangelove .

Η εμφάνιση του άρθρου του Business Insider που ασχολείται με μια ψύχραιμη συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα επιβίωσης από έναν πυρηνικό πόλεμο υποδηλώνει ότι οι καρυδιές δραπετεύουν και πάλι από το ψυχιατρείο εδώ στις ΗΠΑ και αποκτούν κορυφαίες θέσεις στην κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης. Ενώ κάποιος συνεχίζει να ελπίζει ότι με κάποιο τρόπο κάποιος θα ξυπνήσει στον Λευκό Οίκο και θα συνειδητοποιήσει ότι η βαθιά σκοτεινή τρύπα στην οποία βρισκόμαστε εμείς οι Αμερικανοί λαοί επιβάλλει μια αλλαγή πορείας και μια πραγματική επαναφορά, υπάρχει λίγο φως της ημέρας ορατό στο σκοτάδι.

Η ιδιαίτερη ανησυχία μου σχετίζεται με τις μπερδεμένες σχέσεις που κράτησαν τη χώρα μας μόνιμα σε πόλεμο, παρά το γεγονός ότι από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991, κανένας πιθανός αντίπαλος δεν απείλησε πραγματικά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φαίνεται να ασχολείται με την καλλιέργεια επικίνδυνων σχέσεων για να δικαιολογήσει τις αμυντικές δαπάνες και να βάλει το έθνος στο χείλος αυτού που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Η τρέχουσα αποστολή των ΗΠΑ να «αδυνατίσουν τη Ρωσία» και τελικά επίσης την Κίνα προκειμένου να διατηρήσουν τη δική τους «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες» περιλαμβάνει τέτοιες υποκριτικές και εντελώς παράνομες ανωμαλίες βάσει του διεθνούς δικαίου όπως η συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή μέρος της Συρίας για να αρνηθεί την πρόσβαση των ηγετών αυτής της χώρας στα κοιτάσματα πετρελαίου και στην καλύτερη γεωργική γη τους. Μια πρόσφατη έρευνα της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι ο συριακός λαός υποφέρει, ακόμη και λιμοκτονεί ως αποτέλεσμα αυτού και οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις που η κυβέρνηση Μπάιντεν διατηρεί ενάντια σε κάθε λογική και ανθρωπιά.

Επί του παρόντος, ωστόσο, η πιο εμπλοκή όλων των σχέσεων, ακόμη περισσότερο από ό,τι με το Ισραήλ, πρέπει να είναι η εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο πληρεξουσίων που διεξάγεται εναντίον της Ρωσίας για λογαριασμό της Ουκρανίας, που είναι ακριβώς αυτό που απειλεί να μετατραπεί σε πυρηνικό αν κάποιος αναβοσβήνει τη λάθος στιγμή. Δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση βοήθεια, καθώς και δισεκατομμύρια περισσότερα με τη μορφή όπλων που αφαιρέθηκαν από οπλοστάσια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δόθηκαν στο διεφθαρμένο καθεστώς του προέδρου Volodymyr Zelensky, ενώ ο Zelensky συνεχίζει να εργάζεται επιμελώς για να αρμέξει την κατάσταση και να φέρει την Ουάσιγκτον σε βαθύτερος πόλεμος που αντιμετωπίζει άμεσα τη Μόσχα.

Στην πραγματικότητα, κατά κάποιους υπολογισμούς ο πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να είναι ξεκάθαρα αφοσιωμένοι στην ανάπηρη της ρωσικής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσονται από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τ

ο Πεντάγωνο παραδέχτηκε πρόσφατα ότι κάποιο αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία, σε αντίθεση με τις αρνήσεις εκπροσώπων του Λευκού Οίκου. Οι Βρετανοί αποκάλυψαν επίσης ότι κάποιο από το επίλεκτο προσωπικό των Ειδικών Επιχειρήσεων βρίσκεται στο έδαφος. Και υπάρχουν αναφορές ότι περισσότεροι Αμερικανοί στρατιώτες θα είναι σύντομα καθ’ οδόν, φαινομενικά για να «παρακολουθήσουν τα όπλα» που παρέχονται στον Zelensky, τα οποία θα περιλαμβάνουν αμερικανικές μπαταρίες πυραύλων Patriot μερικά από τα οποία θα μπορούσαν ακόμη και να τοποθετηθούν στην Πολωνία-μέλος του ΝΑΤΟ για την παροχή αεροπορικής κάλυψης στη Δυτική Ουκρανία, μια βέβαιη πολεμική πράξη όπως τη βλέπει η Ρωσία, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «έχουν γίνει ουσιαστικά συμβαλλόμενο μέρος στον πόλεμο στην Ουκρανία και θα υπάρξουν «συνέπειες». «Συνέπειες» σημαίνει κλιμάκωση.

Η αποστολή «ιχνηλάτες» στρατιωτών μπορεί να είναι ως απάντηση σε αναφορές ότι όπλα που παρέχονται από το ΝΑΤΟ έχουν πουληθεί με διαφθορά ή έχουν δοθεί σε τρίτες χώρες από τους Ουκρανούς. Οι διάφορες πρωτοβουλίες των ΗΠΑ που αναλήφθηκαν μαζί θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια ταχεία κλιμάκωση της σύγκρουσης με νεκρούς Αμερικανούς να επιστρέφουν στο σπίτι με σακούλες και μια αναπόφευκτη άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ σε ρόλους μάχης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν οπουδήποτε, αλλά σε αυτό το σημείο είναι οι Ρώσοι που ενεργούν με αυτοσυγκράτηση μη στοχεύοντας τους «συμβούλους» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ουκρανία.

Αυξάνονται επίσης οι υποψίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «άναψαν με πράσινο φως» εκ των προτέρων πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους κρουζ που πραγματοποίησε η Ουκρανία εναντίον στρατιωτικών στόχων βαθιά μέσα στη Ρωσία. Μετά τις επιθέσεις, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει «άδεια» να επιτεθεί στη Ρωσία και έχει βασικά παραχωρήσει στον ανισόρροπο Ζελένσκι το δικαίωμα να παίρνει όλες τις αποφάσεις και να διευθύνει τον πόλεμο που χρηματοδοτούν σε μεγάλο βαθμό οι ΗΠΑ, που είναι μια φόρμουλα καταστροφής. .

Είναι ήδη γνωστό ότι η Ουκρανία λαμβάνει πληροφορίες ανώτατου επιπέδου που παρέχονται τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από άλλα κράτη του ΝΑΤΟ. Οι επιθέσεις ακριβείας στη Ρωσία υποδηλώνουν ότι δόθηκαν στον ουκρανικό στρατό οι συντεταγμένες πιθανών ενεργών στόχων, κάτι που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ΗΠΑ, αλλά που θα ήταν πέρα ​​από τις ικανότητες της Ουκρανίας, η οποία δεν διαθέτει ικανότητα δορυφορικής επιτήρησης.

Σίγουρα, μερικοί ηλίθιοι στην Ουάσιγκτον, κυρίως νεοσυντηρητικών, συνεχίζουν να βλέπουν τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας σαν μια σταυροφορία για την παγκόσμια ελευθερία. Ο Ρικ Νιούμαν, ο κορυφαίος αρθρογράφος των οικονομικών της Yahoo, παρατηρεί πώς «οι δημοσιονομικά γεράκια στο Κογκρέσο ανησυχούν για τη χορήγηση του αιτήματος του Προέδρου Μπάιντεν για πρόσθετη βοήθεια 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία για να νικήσει τους Ρώσους εισβολείς». Και καταλήγει «Έχουν δίκιο. Τριάντα οκτώ δισεκατομμύρια δεν είναι αρκετά. Κάντε το 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Ή ακόμα και 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο, μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά».

Προφανώς, ο πολεμοχαρής Ρικ δεν καταλαβαίνει ότι η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι εάν πρόκειται να νικηθεί από ανωτέρα βία και θα γίνει πυρηνική. Και το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος δεν φαίνεται να το καταφέρνουν, με τόσο το Ρεπουμπλικανικό όσο και το Δημοκρατικό κόμμα να αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός λαός. Πυρηνικός πόλεμος? Σίγουρος! Απλώς κρυφθείτε στο υπόγειό σας, αν έχετε, και συντονιστείτε.