Την Τετάρτη η κηδεία του Λάζαρου Λασκαρίδη στο νεκροταφείο της Καλλιθέας

Η τοπική κοινωνία της Καλλιθέας πενθεί για τον θάνατο του 55χρονου δημοσιογράφου και αντιδημάρχου πολιτισμού του δήμου Καλλιθέας Λάζαρου Λασκαρίδη που εδώ και 12 μέρες έδινε την μεγάλη μάχη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματά» ελπίζοντας σ’ ένα «θαύμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η κηδεία του 55χρονου θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 13:30 στο νεκροταφείο της Καλλιθέας.Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν δωρεές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων (Εθνική Τράπεζα, IBAN GR0501104890000048920124137).

Η αντίστροφη μέτρηση για το αιφνίδιο τέλος του 55χρονου ξεκίνησε ανήμερα των γενεθλίων του στις 27 Απριλίου με τους εκατοντάδες διαδικτυακούς του φίλους να του εύχονται όλη εκείνη την ημέρα το «Χρόνια πολλά».

Για την ίδια μέρα είχε προγραμματιστεί και η συμμετοχή του στην τελετή ονοματοδοσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του δήμου Καλλιθέας επί της οδού Ανδρομάχης ως κεντρικός ομιλητής παρουσία σχεδόν σύσσωμης την διοίκησης του δήμου, εκπροσώπους πολιτικών και δημοτικών παρατάξεων και δεκάδων πολιτών.

Δυστυχώς όμως τα πάντα ανατράπηκαν όταν σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βγήκε στο πίσω μπαλκόνι του κτηρίου για να καπνίσει ένα τσιγάρο και για λίγα δευτερόλεπτα στηρίχτηκε σε ένα κάγκελο.

Όπως αποδείχτηκε εξαιτίας του τραγικού αποτελέσματος το κάγκελο ήταν σαπισμένο με αποτέλεσμα να υποχωρήσει και ο Λάζαρος Λασκαρίδης να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5-3 μέτρων και να χάσει τις αισθήσεις του.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Α.Τ Καλλιθέας, η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον πολυτραυματία. Ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι και έκτοτε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με τους γιατρούς να χάνουν μέρα την μέρα την όποια ελπίδα για επιστροφή.

Η έρευνα

Μια μέρα μετά και προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του άτυχου αντιδημάρχου, ξεκίνησε να διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καλλιθέας υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης.

Για τον λόγο αυτό ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης, φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη κατέθεσε την επόμενη ημέρα του ατυχήματος μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι. Ο κ. Μπόλης ανέφερε ότι είχε υποχρέωση ως αδελφικός φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη να υποβάλλει τη μηνυτήρια αναφορά: «Θεώρησα σκόπιμο να υποβάλω στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας σχετική μηνυτήρια αναφορά, ώστε να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του ατυχήματος, να εντοπιστούν οι εμφανείς, κατά την κρίση μου, πλημμέλειες και να προσωποποιηθούν οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν, σε όποιους ανήκουν».

Κατά την άποψη του κ. Μπόλη οφείλεται σε πλημμέλειες της κατασκευής του χώρου που βρέθηκε ο Λάζαρος Λασκαρίδης και για το λόγο αυτό ζήτησε να γίνει αυτοψία του χώρου από το αρμόδιο πολεοδομικό τμήμα.

Η έρευνα συνεχίζεται και στόχος της οικογένειας είναι να βρεθούν οι υπεύθυνοι που στέρησαν τον πατέρα από το μοναχοπαίδι του Λάζαρου Λασκαρίδη.